• DG1 VZV strak in het nieuwe (zwem)pak

    Corné Suikerbuik

Jeugd onder 13 van Velser Zwemvereniging (VZV) goed begonnen aan de 2e seizoenshelft Regionale Waterpolo Competitie

12-02-2018, 19:30 | Lezersnieuws | Corn?

Ook voor waterpoloënd IJmuiden zit de winterstop er inmiddels op. De 2de seizoenshelft voor VZV DG1 is begonnen en de jongens en meiden zijn goed van start gegaan. Zo loopt het team ‘strak in het (zwem)pak,’ met gesponsorde zwembroeken en een hagelnieuw wedstrijdtenue, mogelijk gemaakt door Knus & Co en Marfio Financiële Diensten.,

Op 20 januari werden de leeftijdsgenoten van SG West-Friesland uit  Hoorn met 1-39 verslagen, een clubrecord. Helaas is in de afgelopen weken één van de spelers zwaar geblesseerd geraakt en traden de kids van VZV met een gehavend  team aan tegen ZPC De Meeuwen uit Diemen en speelde met 6-6 gelijk. Een enigszins teleurstellende  uitslag  want daarmee heeft het team van coaches Chris Bakker en Corné Suikerbuik, het eventuele kampioenschap niet meer in eigen hand en zijn de IJmuidenaren afhankelijk van de prestatie van onze concurrent voor de nummer 1 positie, ZPCH uit Hoofddorp.

Echter hebben de jonge spelers van VZV zich sportief gerevancheerd en afgelopen zaterdag  een éclatante overwinning behaald op ZPC de Ham, uit Wormerveer, er werd met liefst  24-1 gewonnen. Met een doelsaldo van +201 in 14 wedstrijden, hebben de IJmuidenaren de 2e plaats stevig in handen, en houden zicht op koploper ZPCH, die 24 maart aanstaande nog op bezoek komen in de Heerenduinen, en  dat belooft vuurwerk.

Wilt u de toppers een keer in actie zien? Bezoek dan een keer op zaterdagmiddag de tribune van zwembad de Heerenduinen, grote kans dat u ons treft! U bent van harte welkom  bij het jarige VZV, de Velser Zwemvereniging viert namelijk dit jaar haar 90e verjaardag.