• Hans van den Berg (Tata Steel; rechts) en Pieter de Waard (Telstar) met ‘De Witte Leeuw’

    Fix Media

Tata Steel en Telstar verlengen samenwerking

VELSEN-ZUID Tata Steel en Telstar hebben donderdag hun samenwerking verlengd.

Ook in het voetbalseizoen 2018-2019 gaan Telstar en Tata Steel samen activiteiten organiseren voor jongeren in de regio. Dat varieert van zomerkampen tot Tata – Kids of Steel® jeugdclinics en het Telstar Thuis in de Wijk / Playing for Success programma. Dat laatste is erop gericht om jongeren die het in sociaal opzicht moeilijk hebben meer zelfvertrouwen te geven.

Donderdag ondertekenden Hans van den Berg (directeur Tata Steel in IJmuiden) en Pieter de Waard (algemeen directeur Telstar) de samenwerkingsovereenkomst in het stadion in Velsen-Zuid.

"Het is mooi om te zien hoe de samenwerking met Telstar jongeren uit de regio helpt om lichamelijk en mentaal een goede balans te vinden", aldus Hans van den Berg. "Gemotiveerde kinderen, die vertrouwen op hun vaardigheden, presteren beter. Zowel op school als wanneer ze later de arbeidsmarkt betreden. Het is goed om daar een steentje aan bij te kunnen dragen."

"Deze samenwerking past ook prima in ons Future Generations omgevingsbeleid." vervolgt Van den Berg. "Ik wil Telstar ook feliciteren met een sterk voetbalseizoen. Die plek in de halve finales van de play-offs hebben ze dubbel en dwars verdiend."

Een persoonlijk video-interview met Pieter de Waard over de activiteiten die Tata Steel ondersteunt, is te zien op www.100jaarstaal.nl/verhalen/het-partnerschap-met-tata-steel-is-belangrijk-voor-me