• Ilona Zeilmaker.

Goede resultaten voor atleten van Suomi

SANTPOORT-NOORD Twee Master atleten van de av Suomi, Ilona Zeilmaker V35 en Pascal Geursen M45, hebben zich onlangs op het Europees Kampioenschap voor Masters in Aarhus Denemarken, gemeten met de top van hun leeftijdscategorie. En dat viel zowaar helemaal niet tegen.

Ilona Zeilmaker deed mee met het speerwerpen en de werpvijfkamp. Pascal Geursen met de werpvijfkamp. Er is de afgelopen maanden hard getraind op de atletiekbaan in Santpoort, om tijdens dit EK van hun beste kant te kunnen laten zien.

DEBUUT Zeilmaker, Nederlands tweede speerwerpster in haar categorie, stond voor haar debuut op zo'n groot speerwerp-evenement. Dat ging haar prima af. Tijdens de eerste worp al benaderde ze haar eigen record tot op 4 centimeter met een fantastische 35,08m. een knappe zevende plaats.

Pascal Geursen ging de strijd aan op de werpvijfkamp, vijf werponderdelen op één dag, een kunst apart.

Prima resultaten ondanks alles, en een persoonlijk record met de discus, brachten hem tot een totaal van 2664pnt dat 54 punten onder zijn record ligt. Een ingecalculeerde dertiende plaats was een prima doel en resultaat.

WISSELEND Zeilmaker mocht de zelfde truc de dag erna ook uitproberen, de werpvijfkamp onder sterk wisselende weersomstandigheden, zo kwamen de resultaten wisselend tot stand. Maar wel werd eindelijk de 10m barrière geslecht tijdens het kogelstoten. Met 10,23 werd dat royaal gedaan, wat gelijk een nieuw clubrecord voor de av Suomi betekent. Ook hier als eindresultaat een zevende plaats en dit was naar volle tevredenheid.

De atleten trainen nu voor het NK werpvijfkamp, kogelslingeren en gewichtwerpen, eind september in Zutphen.