• Google Maps

Dieven stelen honderden kilo's vis bij IJmuidens sushirestaurant

IJMUIDEN Dieven hebben in de nacht van dinsdag 26 op woensdag 27 november honderden kilo's visproducten gestolen van het IJmuidense bedrijf Hokkai Suisan, het moederbedrijf van Hokkai Kitchen.

In totaal gaat het om 5.000 pakjes ingevroren en verpakte visproducten die lagen opgeslagen in de vriescel van het bedrijfspand naast het restaurant, vertelt manager Bart van der Hoek aan NH Nieuws. "Ze hebben het hek met een betonschaar opengeknipt, de deur geforceerd en de vriescel gedeeltelijk leeggeroofd."

Het visbedrijf weet niet wat de inbrekers van plan zijn met de producten en waarschuwen daarom via een Facebookbericht: "Daarom willen wij u via deze weg waarschuwen. Mocht u onze vis ergens anders dan op www.hokkai.com, bij ons in IJmuiden of bij één van onze andere verkooppunten te koop aangeboden krijgen, koop dit dan niet. Er bestaat een grote kans dat de kwaliteit van onze versgevroren vis is aangetast, wat nadelig kan zijn voor uw gezondheid."

"Daarnaast willen wij u vragen om alstublieft contact met ons op te nemen als u iets hoort of ziet. Wij staan in direct contact met de politie, die er alles aan doet om de inbrekers te vinden."