• PR

Gemeente sluit pand in IJmuiden vanwege vondst softdrugs

IJMUIDEN De gemeente Velsen heeft vandaag een pand aan de Rondweg 10 in IJmuiden voor een maand gesloten. Aanleiding is de vondst van een hoeveelheid softdrugs in juni. Tot 8 november mag niemand het pand betreden.  

'We tolereren in Velsen geen productie van en illegale handel in drugs', zo meldt de gemeente. Deze activiteiten tasten de openbare orde en het woon- en leefklimaat ernstig aan. Burgemeester Frank Dales sluit daarom een pand waar op 26 juni al softdrugs zijn aangetroffen. De deuren van het pand zijn voor de duur van een maand gesloten op grond van artikel 13b van de Opiumwet.

Waarom het zo lang heeft geduurd voor dit besluit is genomen? Dat heeft verschillende redenen, aldus de gemeente. 'In deze procedure zijn we afhankelijk van diverse officiële momenten. Het hangt er van af wanneer het rapport van de politie binnenkomt. Dan gaat er een brief uit naar de belanghebbende met het voornemen tot sluiten. Daar mogen zij een zienswijze op indienen. Na de zienswijzeperiode komt er een officieel besluit met een sluitingsdatum. De belanghebbende krijgt/ belanghebbenden krijgen dan nog een periode om het pand zelf leeg te halen.'

OGEN EN OREN Dales hoopt dat inwoners de gemeente helpen in de strijd tegen drugs. "Ik vind het van groot belang dat we deze vorm van criminaliteit opsporen en aanpakken. Dat kunnen politie en gemeente niet alleen. We hebben daarbij de ogen en oren van onze inwoners hard nodig. Daarom roep ik alle inwoners van Velsen op om bij de politie te melden als u signalen heeft dat in uw buurt drugs verhandeld worden of een hennepkwekerij of drugslaboratorium aanwezig zijn", aldus Dales. 

Melden kan via de (0900-8844 of bij spoed 112) maar ook via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000 of online).