• IJmuiden - Alfred Vandenbosch

    Michel van Bergen

Klagend IJmuiden

Het nieuwe jaar 2019 is alweer een paar weken oud. Om mij heen zie ik dat de meeste goede voornemens alweer in de prullenbak liggen. Ook hoor ik een hoop gemopper op de btw-stijging die de dagelijkse inkopen een stuk duurder maakt. De ondernemer rondt altijd naar boven af. Wat een verrassing! Wat zou u doen? Ook de energiekosten en bijdrage zorgverzekering doen dapper mee in de wedstrijd naar de top.


Diverse bewoners in onze schone havenplaats uiten een andere weeklacht. Zoals over het klimaatbeleid. Ja, het gaat de verkeerde kant op met het milieu, daar is men het over eens. Maar de overheid legt een pittig wensenlijstje bij haar onderdanen neer. Ook Jan Modaal, waaruit het gros der inwoners van IJmuiden bestaat, moet dokken voor de vervuiling die hoofdzakelijk van de zware industrie afkomstig is. Is dat eerlijk? Z'n relatief nieuwe en nog goede autootje is over pakweg tien jaar geen daalder meer waard.
Via de verkiezingen voor de Provinciale Staten is op het beleid invloed op uit te oefenen. IJmuidenaren weten wel raad met storm. Als een wervelwind zullen we de stembussen laten spreken.


Alfred Vandenbosch