• Janneke van der Pol.

    Foto: Michel van Bergen.

Open kaart

Nu twee bridgecursussen achter de rug zijn, besluiten we één keer per week te blijven spelen. Half september start ons groepje 'Bridgen met plezier' en we willen voorkomen dat alle kennis uit het hoofd verdwijnt. Oefenen is het devies!
Voor 2,50 euro lenen we van een bridgevereniging 24 zogenaamde voorgestoken spellen, gerangschikt in een aluminiumkleurige koffer. Vanavond is mijn huis als locatie aan de beurt. De 'play-offs' voor het Eredivisievoetbal beginnen, dus de bridgetafel staat in de opgeruimde zolderkamer, zodat mijn partner woonkamer en tv voor zich heeft.
De avond valt, de plafondlamp gaat aan. Dat laatste is lang geleden, de zoon is al lang het huis uit. Ineens merkt een van ons op dat de koffer er een beetje verdacht uitziet. Net als drie mensen die vlak na elkaar een huis binnengaan. En dan dat licht op zolder. Een visioen van waakzame burgers vereend in een buurtapp van het Westbroekkwartier die de politie waarschuwen openbaart zich.
Ach ja, zo denken we het een beetje spannend in het doorgaans rustige Velserbroek. Natuurlijk is er niets aan de hand, wij spelen open kaart.


Janneke van de Pol