• Marcel AKerboom

Welkom terug

Wat zijn Velserbroekers toch hartelijk! Dat viel me deze week weer eens extra op. Misschien had ik het al eerder kunnen zien, als ik vaker met de auto was geweest, maar nu lette ik blijkbaar pas echt
op. Bij het binnenrijden van de dorpskern, aan het Broekeroog ter hoogte van VSV, staat een bord met de naam Velserbroek en het gebod om maximaal 50 km per uur te rijden. Daaromheen zit een groot wit paneel. En iemand heeft daar een boodschap op geschreven. In een niet al te mooi handschrift, dat valt niet te ontkennen. Met stift, dus je zou het onder vandalisme kunnen scharen. Maar dat ga ik niet doen, want de mededeling is zo puur en warm! 'Welkom terug'.
Was een goede vriend op wereldreis geweest? Kwam een gewaardeerd familielid thuis na een ziekenhuisopname? Of was de schrijver gewoon blij dat zijn verkering weer aan was? We zullen het nooit weten. Ik beschouw het in ieder geval als een vriendelijke groet aan alle Velserbroekers die veilig thuiskomen na een dag hard werken. Ik voel me welkom!

Marcel Akerboom