Columns

Columnist:

Po(o)lshoogte

Open kaart

Nu twee bridgecursussen achter de rug zijn, besluiten we één keer per week te blijven spelen. Half september start ons groepje 'Bridgen met plezier' en we willen voorkomen dat alle kennis uit het hoofd verdwijnt. Oefenen is het devies!

Columnist:

Vandenbosch aan zee

Wind noch regen

Een zaterdagmorgen in februari. Het stormde, het regende en het was steenkoud. Echt hondenweer, maar dat vindt mijn viervoeter niet erg. Die moet er uit, ijs of weder dienende. Dus een warme jas aan en pet op. Een paraplu had geen zin want die zou aan gort gewaaid zijn.

Columnist:

Po(o)lshoogte

Met vlag en wimpel

Op Koningsdag hangen in onze straat met 21 huizen welgeteld twee vlaggen. Om de hoek veel meer, maar die bewoners kregen indertijd bij de overdracht stok, vlag en houder cadeau.

Columnist:

Vandenbosch aan zee

In rook opgaan

Het was een unicum toen wij 65 jaar geleden als enigen een telefoon hadden in onze straat. De buren vroegen bij ons of ze de dokter mochten bellen. Nou is er het een en ander veranderd in die jaren. De mogelijkheden om te communiceren zijn oneindig.

Columnist:

Po(o)lshoogte

Bedelpost

Het geluid van mijn brievenbus lokt mij naar de voordeur. Wat brengt de PostNL of Sandd deze keer? Op de mat ligt naast de vertrouwde VPRO-gids een envelop met ongevraagd drukwerk. Een licht geïrriteerd gevoel bekruipt mij. Misschien behoort u ook tot de gelukkige ontvangers van dergelijke post?

Columnist:

Vandenbosch aan zee

Nostalgie

Nostalgische gevoelens overvallen mij als ik door het havengebied van IJmuiden loop. In mijn jonge jaren werkte ik hier ‘aan-de-kant’, zoals dat hier heet. Nog steeds liggen de kotters rustig aangemeerd aan de Trawlerkade.

Columnist:

Po(o)lshoogte

Mag ik even?

Onlangs bezocht ik tentoonstelling 'Hockney en Van Gogh'. De volgende ochtend, nauwelijks bekomen van al het prachtigs, tref ik in mijn mailbox een enquête aan van, éénmaal raden, het Van Gogh Museum.

Columnist:

Vandenbosch aan zee

Seniorengeruis

Omdat het Nederlands Philharmonisch Orkest niet in IJmuiden speelt, ga ik naar Haarlem. Vlak voor aanvang druppelen er nog twee bejaarde dames binnen. Allemaal opstaan en schuifelen maar. Au! Mijn voet! Ach nee toch, verkeerde rij?

Columnist:

Po(o)lshoogte

Duur tandsteen

Ik ben een fervent fietser. Niet alleen binnen mijn woonplaats Velserbroek, ook daar buiten. Vis halen in IJmuiden? Op mijn e-bike ga ik er heen. Naar de Filmschuur? Ik zoef over het geweldige fietspad langs het Spaarne richting de binnenstad van Haarlem.

Pagina's