Alzheimer Trefpunt in Velsen op 14 november 2017

06-11-2017, 10:10 | Lezersnieuws |

Datum:

dinsdag 14 november 2017, 19:30 tot 21:00

Locatie:

Dudokplein 16, IJmuiden
Centrale Bibliotheek in IJmuiden
IJmuiden

Op dinsdag 14 november is het volgende Alzheimer Trefpunt in Velsen, het onderwerp is:

"Daginvulling, welke mogelijkheden zijn er?".

Activiteiten hebben een positieve invloed op de kwaliteit van leven van mensen met dementie.

Ze geven structuur aan de dag en bieden afleiding van de chaos in het hoofd. Regelmatig bezig zijn houdt hersenen actief en het lichaam gezond. Daardoor kunnen mensen met dementie meer en langer zelf doen wat het gevoel van eigenwaarde vergroot.

Maar welke mogelijkheden voor activiteiten zijn er voor mensen met dementie en ook voor de partners? En wat kunnen muziek en bewegen daarbij betekenen?

Gespreksleider Mick Flieringa gaat hierover uitgebreid in gesprek met Nicoline Vrouwe, coördinator van Ontmoetingscentrum Zeestroom. Hierna is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

Wilt u meer weten over dit onderwerp of heeft u behoefte aan andere informatie over dementie? Kom dan naar het Alzheimer Trefpunt in de Centrale Bibliotheek in IJmuiden, Dudokplein 16 (boven Albert Heijn), 1971 EP IJmuiden.

De ontvangst is vanaf 19.00 uur, het programma start om 19:30 uur en eindigt rond 21.00 uur.

Iedereen is welkom: mensen met geheugenproblemen, partners, kinderen, vrienden, buren. Wie er nog nooit eerder is geweest moet beslist komen kennismaken. De toegang en de koffie/thee zijn gratis. Aanmelding vooraf is niet nodig.

Wat kunt u verwachten?

De bezoekers krijgen informatie van hulpverleners en van mensen die uit eigen ervaring spreken. Bij elk Trefpunt worden deze mensen geïnterviewd door onze vaste gespreksleider. Na dit gesprek is er gelegenheid om vragen, ook op andere gebieden, te stellen. Er is een tafel met brochures en andere literatuur om thuis nog eens rustig na te lezen.

Voor vragen kunt u contact opnemen met de regionale afdeling Midden-Kennemerland per telefoon: 06 519 426 84 of mail naar: mkennemerland@alzheimer-nederland.nl.