• Gezelligheid tijdens het festival

  Cihan Altintas
 • Gezelligheid bij de verschillende stands

  Cihan Altintas
 • Verschillende culturen maken kennis met elkaar

  Cihan Altintas
 • Kinderen vermaken zich

  Cihan Altintas
 • Oost-Turkestaanse cultuur stand

  Cihan Altintas
 • Kinderen vermaken zich

  Cihan Altintas

Cultuur- & Foodfestival groot succes

23-10-2017, 15:23 | Lezersnieuws |

Datum:

maandag 23 oktober 2017, 22:25

Locatie:

, IJmuiden
Terrein achter Kuba moskee
IJmuiden

Het was afgelopen zaterdag en zondag genieten geblazen op het Cultuur & Foodfestival dat werd georganiseerd op het terrein achter de Kuba moskee. Het publiek uit Velsen en uit omstreken wisten de weg naar het festivalterrein te vinden. Mensen uit verschillende culturen hebben op een zonovergoten weekend met elkaar kennis kunnen maken en samen kunnen genieten van muziek, zang, dans en natuurlijk lekker eten.

De bezoekers konden genieten van versbereid en kleurrijk eten uit verre streken. Erg geliefd was de gözleme, een gevuld broodje. Hiervoor moest men lang in de rij wachten, maar dat had iedereen ervoor over. Ook voor lekkere Turkse koffie, of thee was het terrein achter de Kuba moskee de place to be. Met het mooie weer mocht ijs natuurlijk niet ontbreken. De bezoekers konden kiezen uit Italiaans ijs of authentieke Maras ijs.

Als snel was er geen tafel meer vrij op het zonovergoten festival. Natuurlijk mogen we de verschillende optredens niet vergeten. Zaterdag traden verschillende lokale zangers op. Zondag traden groepen uit verschillende delen van Nederland op. Tevens waren er verschillende shows waaraan het publiek deel kon nemen.

De kinderen konden zich vermaken bij het schminken, springkussen, hun eigen t-shirt beschilderen, vermaken met de twee clowns en natuurlijk genieten van suikerspin en vele andere lekkernijen.

Liefhebbers van de markt konden hun lol op met de 20 kramen op het terrein. Verschillende kramen boden hun waar aan. Zo was er een kraam voor olijfproducten, twee stands voor kleding, drie stands met verschillende zoetigheden, Tupperware, groente en fruit, schoonmaakproducten, verzorgingsproducten, Oost-Turkestaanse cultuur stand en verschillende informatie stands (zorg, verzekering enz.)

Na het succes van afgelopen weekend wil de organisatie in 2018 twee maal een Cultuur & Foodfestival organiseren. Een in het voorjaar en een in het najaar.