• Duo HarpSoon

    P.R.

Duo Harp en Fagot

01-01-2018, 15:31 | Lezersnieuws |

Datum:

vrijdag 12 januari 2018, 20:00 tot 22:00

Locatie:

Kerkweg 29, Santpoort
't Mosterdzaadje
Santpoort

Duo van harp en fagot: HarpSoon.

De harpiste Emmiko Groenemeijer en de fagottist Joeri Deckers zijn op vrijdag 12 januari om 20.00 uur te gast in 't Mosterdzaadje. Duo HarpSoon, zoals dit unieke duo heet, speelt werken van Andrès, Saint-Saëns, Piazzolla, Shapiro en Pärt.

De harpiste en de fagottist kwamen er tijdens hun studie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag achter wat voor prachtige klankkleuren hun instrumenten samen voort konden brengen. Voor het eerst deze bijzondere combinatie in 't Mosterdzaadje.

Heel geliefd en bekend zijn de Zwaan van Saint-Saëns, Café 1900 van Astor Piazzolla en 'Spiegel im Spiegel' van Arvo Pärt. Ialledrie in de hitparade van de klassieke muziek maar nooit eerder uitgevoerd op harp en fagot. Geopend wordt met een aantal ' liederen van het naseizoen' van Bernard Andrès. Korte stukjes die onderling heel verschillend zijn. Ook een nieuwe naam is die van componist Alex Shapiro die speciaal voor harp en fagot een intermezzo schreef. Inspiratie daarvoor zijn de golven van de oceaan, een meeslepend kabbelend ritme. Tot slot het meditatieve 'Spiegel im Spiegel' van Arvo Pärt.