• collage van Miriam Farré

    P.R
  • collage Miriam Farré

    P.R.

expositie Miriam Farré in 't Mosterdzaadje

01-01-2018, 15:31 | Lezersnieuws |

Datum:

vrijdag 5 januari 2018, 20:00 tot zondag 25 februari 2018, 17:00

Locatie:

Kerkweg 29, Santpoort
't Mosterdzaadje
Santpoort

Expositie van Miriam Farré in 't Mosterdzaadje

Miriam Farré zal in de maanden januari en februari haar werk tentoonstellen in 't Mosterdzaadje te Santpoort. De opening van haar tentoonstelling is op zondag 14 januari na het concert van het Odayin Trio dat om 15.00 uur begint en rond 16.30 uur is afgelopen.

De in 1956 te Buenos Aires geboren Argentijnse exposeert haar werk sinds 1979. Als jonge studente volgde zij haar opleiding aan de Nationale Academie voor Schone Kunsten M. Belgrano en P. Pueyrredón te Buenos Aires en is in 1985 afgestudeerd. Daarmee werd zij zelf docente tekenen en schilderen. In september 2001 kwam zij naar Nederland, trouwde met Gerard de Roller en woont sindsdien in Velserbroek.

"Schilderen en tekenen vormen een manier om door het leven te gaan en de wereld te begrijpen, waar dan ook! Zolang je maar met ogen en hart open staat om dingen te ontdekken."

'Stukjes papier met de vingers in vormen gescheurd of met de schaar geknipt. Meteen verwerkt of nog even achtergehouden om later bij toeval weer spontaan ontdekt te worden. Zij maken mijn hart blij als ik ontdek hoe ze tot nieuwe beelden gecombineerd kunnen worden met de vormen en kleuren die hun plek op het witte doek reeds gevonden hebben en die daar in afwachting zijn van hun 'nieuwe vriendjes' om met hen samen, als in een waar spektakelstuk de wereld te mogen aanschouwen'.