• Tuin vol geheimen

    PVM
  • poppenkast

    PVM

Herfstvakantie = Museumkidsweek met activiteiten in het Pieter Vermeulen Museum 14 t/m 29 oktober.

23-10-2017, 15:03 | Lezersnieuws |

Datum:

woensdag 18 oktober 2017, 13:00 tot zondag 29 oktober 2017, 17:00

Locatie:

Driehuizerkerkweg 34d, IJmuiden
Pieter Vermeulen Museum
IJmuiden

Tijdens de herfstvakantie is het Museum-Kids-Week in het Pieter Vermeulen Museum en is er van alles te doen!

Kom kijken naar de tentoonstelling 'Tuin vol Geheimen' voor kinderen vanaf 3 jaar en super leuk en leerzaam voor gezinnen. Kinderen maken kennis met dieren die in tuinen leven zoals slakken, wormen, insecten, spinnen, pissebedden en duizendpoten, egels en verschillende vogels...

Kom kijken naar de demonstratie van de Klimaat-water tafel!

Met de Klimaattafel kun je tijdens openingsuren van 15.30 tot 16.30 zien en ervaren dat iedereen een rol heeft in het klimaatbestendig maken van de stad. Bij de Klimaatwatertafel zie je wat er gebeurd met de vele regen als gevolg van de klimaatverandering: bij meer groen kan het water weg, met meer stenen krijg je overstromingen…..

Week van Ons Water

Tuin vol geheimen en de klimaattafel sluiten mooi aan bij het thema van de Week van Ons Water van 18-25 oktober 2017: die gaat over hoe we Nederland beschermen tegen overstromingen en regen. Tijdens de week van het water ontdek je alles over extreem weer en wateroverlast en wat jij kan doen als de dijken breken of als het heel hard regent?

Poppenkast 'Niels en de kriebelbeestjes'

Op woensdag 18 oktober, zondag 22 oktober, woensdag 25 oktober en zondag 29 oktober is er voor de kleintjes om 13.30 de (entree van het museum + gratis) poppenkastvoorstelling "Niels en de kriebelbeestjes"(vanaf 3 jaar).

Maak je eigen vleermuis!

Op woensdag 18 oktober, dinsdag 24 oktober, woensdag 25 oktober en donderdag 26 oktober kun je van 13.30 tot 15.30 meedoen aan de knutsel-workshops: maak je eigen vleermuis of een rups, worm of ontwerp je eigen tuintje! Kosten € 1,50 + de entreeprijs voor het museum.

Big Draw: teken onder deskundige begeleiding de dieren uit de museumcollectie!

The Big Draw is een internationaal tekenworkshop op vrijdag 27 oktober van 13.30-15.30 uur voor alle bezoekers aan het Pieter Vermeulen Museum gratis te volgen en wordt begeleid door kunstenaar-docent Judith Zwaan van Kunstencentrum Velsen. Kom dieren uit de collectie tekenen en wie weet komt jouw tekening in de Culturele Atlas van Velsen!

Museumkidsweek van 14 t/m 29 oktober: doe mee & win een spannende museumtrip met je hele gezin!

In de Museumkidsweek kun je vanaf 12 jaar bent kun je met een Tikkit-fotoframe een foto maken van wat jij een spannende, griezelige of misschien zelfs enge plek vindt in t museum. Je kunt leuke prijzen winnen!

Kom naar het Pieter Vermeulen Museum!