• Eikapsels van rogen

    IVN

IVN Strandexcursie Zuidpier IJmuiden

16-11-2017, 10:00 | Lezersnieuws |

Datum:

zaterdag 25 november 2017, 14:00 tot 15:30

Locatie:

, IJmuiden
Strand Zuidpier Ijmuiden
IJmuiden

Op zaterdag 25 november organiseert het IVN Zuid-Kennemerland een leuke en boeiende strandexcursie op het strand van IJmuiden. Laat u eens verrassen door de dingen die langs de vloedlijn te vinden zijn! We gaan kijken langs de vloedlijn rond laagwater. Want dan vind je meer leuke en interessante vondsten op het strand!

De Noordzee is het grootste en tevens minst bekende natuurgebied van ons land. Weinig mensen zijn vertrouwd met de wereld die schuilgaat onder het wateroppervlak. Het strand, dat kennen we goed als plek om te wandelen, uit te waaien en te zonnen in de zomer. Maar wat weten we over de schelpdieren en andere organismen die leven op de grens van zee en land. Wilt u meer weten, kom dan naar het strand van IJmuiden en doe mee aan deze excursie voor jong en oud van het IVN Zuid-Kennemerland.

Op het strand is altijd wel iets te zien of te vinden, zeker na een flinke storm. Dan wordt de zeebodem omgewoeld en een paar dagen later vindt u op het strand nog levende dieren zoals het heremietkreeftje. De grote strandschelp, kokkel en scheermes zijn in grote aantallen aanwezig en wiersoorten bewegen op het ritme van de golven. Wie eens lekker wil uitwaaien en interessante dingen wil horen over het strand is van harte welkom. Voor de echte strandliefhebber, jong of oud, een leuke en boeiende excursie. Denk aan warme kleding!

Deelname is gratis. Het duurt 1,5 uur. Aanmelden graag via www.np-zuidkennemerland.nl . Locatie/vertrekpunt is om 14.00 uur bij het eindpunt van bus 82 achterin de jachthaven ; binnen één minuut sta je op het strand!