• Bevers en welpen actief op het water

    Scouting Nederland

Kom kennismaken met bevers en welpen!

06-11-2018, 22:18 | Lezersnieuws | Karina Brouwer

Datum:

zaterdag 24 november 2018, 10:00

Locatie:

Steigerweg 10
Zeeverkennersgroep Nannie van der Wiele
IJmuiden

Zeeverkennersgroep Nannie van der Wiele organiseert zaterdag 24 november een speciale opkomst om kennis te maken met de speltakken bevers en welpen. Deze waterscoutinggroep hanteert hetzelfde scoutingprogramma als een landscoutinggroep, maar de nadruk ligt meer op actief zijn op en rond het water.

Bevers De speltak bevers is voor jongens en meisjes tussen de 5 en 7 jaar, die het leuk vinden om lekker buiten te spelen en allemaal nieuwe dingen te leren. Ze doen allemaal leuke spelletjes met kinderen van hun eigen leeftijd. Zo leren ze spelenderwijs samen te werken. Deze speltak is net nieuw gestart en heeft daarom veel plek voor nieuwe leden.

Welpen De speltak welpen is voor jongens en meisjes tussen de 7 en 11 jaar, die het leuk vinden om iedere week iets spannends te doen en grappige dingen te leren, samen met andere kinderen hun eigen leeftijd. De activiteiten zijn een combinatie van het land- en waterscouting programma, die bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen. In verband met de waterscouting activiteiten is het van belang dat de kinderen bezig zijn met of in het bezit zijn van zwemdiploma A. Deze speltak heeft een lange geschiedenis binnen de groep, maar op dit moment is er veel ruimte voor nieuwe leden.

Speciale opkomst Zaterdag 24 november wordt er een speciale opkomst georganiseerd om kennis te maken met de speltakken en de groep. Kinderen voor de bevers zijn welkom om 10 uur en voor de welpen om 11 uur. De opkomst duurt 2 uur en is zonder ouders. Het adres is Steigerweg 10 in IJmuiden.

Wil je van tevoren meer informatie? Dan kun je voor de bevers contact opnemen met Berrie Bottelier, teamleider bevers via bevers.nannies@gmail.com, of voor de welpen met Wouter Janssen, teamleider welpen via nannievdwiele@hotmail.com. Of kijk voor meer informatie over de groep op www.nannievdwiele.nl.