• Iedereen kan zijn eigen cavia laten keuren op verzorging en gezondheid

    F. Koornneef

Noord-Hollandse caviashow in IJmuiden

23-10-2017, 15:22 | Lezersnieuws |

Datum:

zaterdag 23 september 2017, 09:30 tot 16:00

Locatie:

Heerenduinweg 6b, IJmuiden
Clubgebouw kleindierenvereniging IJmond en omstreken
IJmuiden

Op zaterdag 23 september a.s. verzorgt de Nederlandse Caviafokkers Club de Noord-Hollandse caviashow. Dit is een tentoonstelling waar rascavia's van fokkers worden gekeurd. Ook is er een keuring voor knuffelcavia's. Hier kunt u uw eigen cavia laten keuren op verzorging en gezondheid. Voor de best verzorgde knuffelcavia's zijn leuke prijzen beschikbaar. Daarnaast kunt u hier terecht als u vragen heeft over de verzorging van uw cavia's of voor nagels knippen.

De keuring begint om 10.00 uur en vindt plaats in het clubgebouw van Kleindiersportvereniging IJmond en omstreken, Heerenduinweg 6B in IJmuiden (achter het zwembad). Inschrijven voor de knuffelkeuring kan op de dag zelf tussen 9:30 en 10:00 uur bij het secretariaat in het clubgebouw. Kosten 2 euro per cavia. Voor iedere inschrijving is er een leuke attentie beschikbaar.

Op deze show zijn er ook veel uiteenlopende rassen en kleuren rascavia's te bewonderen. Heeft u wel eens een 'skinny' (naaktcavia) of een 'blauwe' cavia gezien? De geshowde cavia's worden hobby-matig gefokt en de mooiste worden door de fokkers geshowd. Een bonte verzameling dieren die de Nederlandse rassenstandaard zo veel mogelijk benadert. Ook zijn er cavia's van verschillende rassen te koop. De show duurt tot 16.00 uur en de toegang is gratis.

De Nederlandse Caviafokkersclub (NCC) organiseert een paar keer per jaar op verschillende plaatsen in Nederland keuringen van cavia's voor haar leden en liefhebbers van cavia's. De NCC is een club van liefhebbers die zich inzet voor de cavia in Nederland. De doelstelling is om gezondheid en welzijn te bevorderen zodat we gezonde en mooie cavia's kunnen houden, fokken en showen.