Op dinsdag 12 december houdt Flip Hammann de lezing "Met het oog op poëzie"

02-12-2017, 09:11 | Lezersnieuws |

Datum:

dinsdag 12 december 2017, 20:00 tot 22:00

Locatie:

Bloemendaalsestraatweg 201, Santpoort
't Brederode Huys
Santpoort

Poëzie wordt gemaakt van woorden. Open deur! Geen een andere kunstuiting dan de dichtkunst gaat zo gemakkelijk verbindingen aan met andere kunstuitingen en andere zintuiglijke ervaringen dan juist poëzie en dat heeft te maken met die woorden. Met taal communiceert men immers in de meest directe vorm, terwijl communicatie met beelden, muziek of bewegingen (dans) indirect verloopt. De lezing gaat over de dichtkunst in haar relatie tot andere kunsten, met name de beeldende kunst. Veel plaatjes en gedichten nodigen hopelijk uit tot een interactieve presentatie.

Drs. P.J.L.M. (Flip) Hammann beëindigde niet lang geleden zijn loopbaan als docent Nederlands. Hij is bestuurslid van de Stichting Literair Haarlem, redacteur van het tijdschrift Vestdijkkroniek en actief met het houden van lezingen en begeleiden van literaire wandelingen.

De lezing vangt aan om 20:00 u. en eindigt om 22:00 u.; de entree be¬draagt € 6,- . Het adres is: Vereniging Santpoorts Belang, Bloemendaalsestraatweg 201, Santpoort-Zuid.

Kaarten zijn los verkrijgbaar aan de zaal of te bestellen via de website www.santpoortsbelang.nl