• Tijdens de dienst werd het kerstverhaal niet alleen verteld, het werd ook op een bijzondere manier inzichtelijk gemaakt.

    Jaap Schoen
  • De echte ster in Santpoort is zonder enige twijfel Zandtovenaar Monique Groffen.

    Jaap Schoen

400 mensen bij gezinskerstviering in de Naaldkerk Santpoort met de Zandtovenaar.

26-12-2017, 15:40 | Lezersnieuws | Frans Looij

400 belangstellende woonde zondagavond 24 december in de Naaldkerk de gezinskerstviering bij waarbij het kerstverhaal werd geschetst door Zandkunstenaar Monique Groffen.

Het resultaat was indrukwekkend. Tijdens de dienst werd het kerstverhaal niet alleen verteld, het werd ook op een bijzondere manier inzichtelijk gemaakt.

De echte ster in Santpoort is zonder enige twijfel Zandtovenaar Monique Groffen. Op een glasplaat tekent zij met zand vliegensvlug fragmenten uit het kerstverhaal. Als het af is veegt zij het weg, maar soms is de tekening het uitgangspunt voor een volgende voorstelling. De engelen, Maria en Jozef, herders en natuurlijk het kindje Jezus.

Op een groot scherm in de Naaldkerk kon het publiek haar virtuoze kunsten volgen. Het kerstverhaal komt prachtig tot zijn recht. De teksten die worden voorgedragen zijn helder en begrijpelijk en de kerstliederen werden door iedereen meegezongen.

En zo werd het oude verhaal opnieuw verteld, in tekst, beeld en geluid.