• adoptiekerstboom uitzoeken

    Pieter Vermeulen Museum
  • tentoonstelling Kerstgroen

    Pieter Vermeulen Museum

Adopteer een kerstboom bij Pieter Vermeulen Museum!

21-11-2017, 17:10 | Lezersnieuws | Pieter Vermeulen Museum

Sinds een paar jaar is er een mooi alternatief voor het afdanken van je kerstboom in januari: Adopteer een Kerstboom. Deze biologisch gekweekte kerstbomen kun je adopteren en na de kerst weer inleveren. Het is een idee waar veel mensen achter staan: gooi je boom niet weg, maar geef hem ook volgend jaar een kans.

Het Pieter Vermeulen Museum is ook dit jaar weer uitgifte-punt voor deze bijzondere kerstbomen! Ze doet mee omdat bijdragen aan een duurzame samenleving en het bevorderen van liefde voor de natuur een essentieel onderdeel zijn van de missie van het Pieter Vermeulen Museum.

Hoe gaat het in zijn werk?

Er kan een kerstboom gereserveerd worden in verschillende grootte:

80-100cm (wit) € 24

100-125cm (rood, meest op voorraad) € 29

125-150cm (geel) € 34

150-175cm (paars) € 39

Daarbij komt € 10 statiegeld

Stuur een mail naar: info@pieter-vermeulen-museum.nl of ga naar via www.adopteereenkerstboom.nl en kies afhaalpunt Driehuis.

Daarna ontvangt u een mail waarin u kunt aangeven welke maat boom u wil adopteren: we proberen daaraan tegemoet te komen. Ophalen van de bomen kan op zondag 10, woensdag 13 en zondag 17 december tussen 13.00-16.30 uur.

De adoptie-persoon/familie ontvangt ook nog 2 vrijkaartjes voor een bezoek aan het Pieter Vermeulen Museum. Voor de kinderen is er de tentoonstelling Tuin vol geheimen en daarnaast is er vanaf half december de tentoonstelling "KERSTGROEN" te zien. Kerstgroen gaat over de oorsprong en symboliek van de december-feesten als het Midwinter-feest, Sinterklaas en het Kerstfeest en over het "kerstgroen": de bomen, struiken en planten die werden gebruikt tijdens de decemberfeesten.

Op woensdag 3 en zondag 7 januari kan de kerstboom weer teruggebracht worden en als hij in goede staat is, ontvangt u de € 10 statiegeld retour. Uiteraard krijgen de adoptie-families de nodige verzorgingstips mee naar huis

Daarna gaan de biologische kerstbomen gewoon weer terug naar de kwekerij. Daar wordt hij verzorgd zonder kunstmest of chemische bestrijdingsmiddelen. Bovendien heeft elke boom een nummer gekregen, zodat iedereen 'zijn' boom het jaar erop weer kan reserveren. En zo zie je je eigen adoptie-boompje jaar na jaar groeien. Het succes schuilt in een zorgvuldig geprepareerde kluit. En in de registratie van de adopties, waardoor boom en adoptie-familie bij elkaar kunnen blijven.

Kijk voor meer informatie op de website: www.adopteereenkerstboom.nl.