• Zangeres Maaike met de Rocking Robins

    Eigen foto

Dertig jaar rock’n roll met The Rocking Robins op camping Vondeloord

08-05-2018, 11:04 | Lezersnieuws | Coenraad

Camping Vondeloord zet zaterdag 2 juni de deuren open voor The Rocking Robins. Het gaat niet alleen om dertig jaar rock’n roll, want de tien jaar aan optredens die vooraf gingen aan die start kunnen niet vergeten worden. In 1988 was er wel sprake van een onvergetelijk try-out in café de Seven Seas te Velsen-Noord.

Veertig jaar rock’n roll, dat mag gevierd, want hoeveel bands - gitarist Hein Kleine noemt de Bintangs - zijn in staat om zo lang die eigen stijl te presenteren! ”En ’Goud van Oud’ is het publiek, dat iedere keer weer opdraaft om te rocken op die heerlijke muziek. Juni ’88 was het”, mijmert de Beverwijker. Rock'n roll'n op muziek van The Shadows of The Jokers. Cliff Richard horen, The Everly Brothers, Beatles, Petula Clark en Sandy Shaw. Swingen op muziek van Triny Lopez, Hollies en Elvis Presley. The Rocking Robins zorgen er voor. Een optreden van deze band met zijn prachtige zangeressen levert steeds volle zalen op.

In ’76 stopten The Robins, om die muzikale draad in dat café aan de Grote Hout- of Koningsweg (Velsen-Noord) weer op te pakken. Met Cock Lubbers (drums), Jan Rumping (bas), Hein Kleine ritme- en Flip Kleine sologitaar. Kort daarop volgden jongste zus Lies en jongste broer Henk Kleine. Cock Lubbers moest vroegtijdig de band verlaten, maar hij was het die die gouden tip gaf om een zangeres toe te voegen. Meer familieleden volgden om de muziekgroep compleet te maken. Vader Kleine deed het licht en zwager Kris Riem het geluid. Tussentijds kwam Stephan Rumping als lichtman. De eerste cd ’At Last’ leverde duizend exemplaren op. Er waren optredens in het hele land, tv-opname bij Veronica, festivals zoals Back to the Sixties, Bever Beat, tournees door Noorwegen. De band nam vier cd's  in eigen beheer op.

Zangeres Lies Kleine droeg de microfoon een paar jaar geleden over aan haar nicht Maaike de Vries. Drummer Piet Holleman kreeg een opvolger;  Guus Pattiwael van Westerloo. Basgitarist Koos Obdam koos een ander genre, waarna George Klink de band weer compleet maakte. De vijfde cd (That’s It) kwam twee jaar geleden uit.

Jubileum Party met gastoptredens zaterdagmiddag 2 juni van 16 tot 20 uur op camping Vondeloord, Van Oldenborchweg 32 Wijk aan Zee. Kaarten à € 5 bij Hein Kleine (tel. 0611 773896), Maaike de Vries (0654 241373), Jan Schavemaker (0623 9417066) en beheerder Ton van Esveld van Vondeloord telefoon 0651 117811.