• Alle geslaagden

    nbvr
  • Door ontploffing gebroken been en gehoorletsel

    nbvr
  • Reanimatie

    nbvr
  • Slachtoffer wordt in stabiele zijligging gebracht

    nbvr
  • Bewusteloos door elektroductie

    nbvr

Geslaagd voor EHBO

21-11-2017, 11:10 | Lezersnieuws | Nico van Roden

Maandag 20 november is een groep van 12 personen geslaagd voor het Rode Kruis certificaat uitgebreide EHBO.

De cursisten hebben 10 weken lang een intensief, maar ook gezellig programma gevolgd. Docent Roel van de Polder leerde tijdens deze lesavonden de cursisten reanimeren en de kennis en kunde van de uitgebreide EHBO. De praktische lessen werden ondersteund door "echte" Lotus slachtoffers. Lotus mensen hebben een uitgebreide cursus gevolgd voor het levensecht uitbeelden van een uitgebreid scala van aandoeningen en verwondingen.

De cursus startte met lessen levensreddende handelingen, reanimatie en het bedienen van een AED (Automatische Externe Defibrillator). Het vervolg bevatte o.a. lessen in het herkennen en behandelen van bloedingen, diverse soorten verwondingen, botbreuken, brandwonden etc. Natuurlijk is ook de nodige aandacht besteed aan de veiligheid van zowel de hulpverlener als het slachtoffer.

De geslaagde cursisten zijn:, mevr. S.C.U. den Heijer, mevr.H. Schultze Kool-Prinssen, dhr. R. Dolinski, dhr. W. Sagel, mevr. M.E. Wesselius, dhr. R. Redeker, mevr. C. Feenstra, mevr. M. Dudink, mevr. J.J. Sevensma, dhr. P. de Reus, dhr. H. Horsman en dhr. T. Peetoom.

De laatste 5 geslaagden gaan hun opgedane kennis en vaardigheden gebruiken als vrijwilliger evenementenhulp bij de Rode Kruis afdeling IJmond.

De laatste avond werd gezellig afgesloten met koffie en lekkers. Opleidingscoördinator, Jacoba Peeters, reikte de cursisten het internationaal geldige certificaat uit. Namens het bestuur werden de cursisten met een fraai boeket bloemen gefeliciteerd met het behaalde resultaat.

Voor de nieuwe cursus, die medio januari 2018 zal starten zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Opgeven of voor meer informatie mail naar: opleidingen@rodekruisijmond.nl