• Sven van der Vlis (r) overhandigt opbrengst VZV zwemmarathon aan Bodhi Post (l)

    Corné Suikerbuik
  • Voorzitter VZV, Sven van der Vlis, bedankt jeugdleden voor hun inzet

    Corné Suikerbuik

Jeugd VZV zwemt bijna 40 KM voor het goede doel

15-12-2017, 15:20 | Lezersnieuws | Corné Suikerbuik

De teleurstelling bij de jeugdige leden van de Velser Zwemvereniging was groot, toen we vanwege de erbarmelijke weersomstandigheden van afgelopen maandag de zwemmarathon voor Serious Request moesten verplaatsen. Maar afgelopen woensdag 13 december jl. is deze alsnog door gegaan.

Nu kennen we de VZV-ers als sporters met een ijzeren conditie, daar hebben we in de wedstrijden altijd veel plezier van. Maar dat 30 kids in de leeftijd variërend van 7 tot 14 jaar in staat zijn om samen 39,15 km te zwemmen in 40 minuten, dat heeft alle verwachtingen ruim overtroffen. Voor de beeldvorming 39,15 km is 1.566 baantjes, gemiddeld ongeveer 52 (!) per kind.

Sven van der Vlis, voorzitter van VZV was dan ook maar wat trots toen hij de cheque met de opbrengst van de actie kon overhandigen aan Bodhi Post, speler van de CG1 van de IJmuidenaren. Hier stond een bedrag op van liefst 614 euro, welk geheel ten goede komt aan het Rode Kruis en Serious Request.

Dit bedrag zal Hisco Post, vrijwilliger van VZV en deelnemer aan de Noordkaap Rally op 20 december aanstaande overhandigen.