Nieuw: Captains of industries in "Muziek in de Maak"

14-11-2017, 10:41 | Lezersnieuws | Theo Koster

Sinds drie weken loopt er een pilot radioprogramma bij RTV Seaport onder de naam "Muziek in de Maak". In dit programma besteedt presentator Theo Koster aandacht aan het ondernemerschap in de regio IJmond en laat hij succesvolle ondernemers uit de IJmond aan het woord. Het programma is een gebalanceerde mix van zakelijk informatief en persoonlijk informeel. Het programma wordt live opgenomen en uitgezonden op dinsdagen van 14.00 tot 16.00 uur.

Theo Koster heeft dertig jaar ervaring met kennisdeling en netwerken binnen de Maakindustrie in Nederland, onder andere als directeur van brancheverenigingen in de technologische industrie. Sinds kort is hij zijn eigen bedrijf Araneo-Magna gestart. Als adviseur van het RTV Seaport bestuur is hij met een verbeterteam aan de slag om vernieuwing van de omroep door te voeren en stelt op die manier vrijwillig zijn kennis en ervaring beschikbaar aan de lokale omroep.

In de vorige uitzendingen had Theo Koster diverse ondernemers voor de microfoon. Machiel van Westerhoven van Rigo Verffabriek beet het spits af in het kader van de bijeenkomst van Circulaire Economie die door Jacob Klompien (bestuursvoorzitter Rabo IJmond) werd georganiseerd. Afgelopen dinsdag was Frans Baud te gast.

Voor de uitzending van 14 november heeft Cor Oudendijk de uitnodiging als gast aanvaard. Oudendijk begon als zeeman, was directielid bij Wijsmuller, weet alles van het ontstaan Noordzeekanaal, was o.a. havenmeester Amsterdam, en voorzitter van de Europese vereniging van Havenmeesters. Daarnaast was hij bestuurslid KNRM en van het Havenfestival en is tegenwoordig bestuursvoorzitter van het Zee- en Havenmuseum en voorzitter RvC BVO Telstar.

Op 21 november is Donald Voskuil, manager regional affairs Tata Steel Europe te gast.

In het programma wordt de gast tussen de muzikale intermezzo's door in korte blokken geïnterviewd over diverse actuele onderwerpen, zoals het belang van duurzaam ondernemen, innovatie, de ontwikkeling van de regio IJmond, belang van samenwerking in de Maakindustrie en het tekort aan vakkrachten. Daarnaast krijgt de gast de mogelijkheid om zijn favoriete muziek te draaien en een toelichting te geven op zijn persoonlijke passies en belangstelling.

Ondernemers uit de IJmond die over mooie innovaties beschikken, samenwerkingspartners zoeken of via het nieuwe radioprogramma als gast in de uitzending willen, kunnen contact opnemen met Theo Koster: info@araneo-magna.nl