• Foto: Olav Molenaar en Steven Coevert op het erepodium

    J.Molenaar

Olav Molenaar Nederlands Kampioen

24-04-2018, 09:54 | Lezersnieuws |

Afgelopen weekend is er op de Aegon NK / Hollandia Roeiwedstrijden gestreden om de nationale titels in de skiff en twee-zonder. De Santpoorter Olav Molenaar heeft hier met zijn ploeggenoot Steven Coevert de NK titel behaald in het nummer Heren Senioren B twee zonder stuur.

Van 20 t/m 22 april 2018 vond op de Bosbaan in Amstelveen het Aegon NK / Hollandia Roeiwedstrijden plaats. In dit weekend gingen de roeiers en roeisters van Nederland de strijd met elkaar aan om de NK titels voor kleine nummers (skiff en twee-zonder).

Kon Olav Molenaar zich vorig jaar nog meten met de junioren (t/m 18 jaar), dit jaar moet hij zich bij de senioren melden. Hij startte voor de Nederlandse kampioenschappen in de klasse t/m 23 jaar (Senioren B), maar startte in dezelfde races als de Senioren Elite.

Olav Molenaar (Skøll) en Steven Coevert (Proteus Eretes) moesten zich diverse malen meten met de Nederlandsche top, wat spannende races met zich meebracht. Een eerste plaats in het gehele veld zat er niet in, maar in hun leeftijdscategorie hebben ze alle tegenstanders verslagen.

Als toegift startte Olav met zijn huidige vereniging A.S.S.R. Skøll uit Amsterdam in het Heren Elite veld in de acht. Hier behaalde zij de eerste plaats en braken tevens het clubrecord met een tijd van 5:34,17.  Dat betekende dubbel feest!