• Jaap en Ellie Durge bij de SIG-bus. Even later ontvingen zij de zilveren erepenning van de gemeente Beverwijk

    SIG

Start campagne 'Op weg naar 50 jaar SIG'

10-05-2018, 12:42 | Lezersnieuws | Danielle

Woensdag 9 mei is de eerste bus van stichting SIG met het logo ‘Op weg naar 50’ onthuld. Het logo kondigt het 50-jarig bestaan van de SIG in 2019 aan. In de aanloop naar het jubileumjaar onderneemt de SIG, organisatie voor ondersteuning van mensen met een beperking, dit jaar al diverse activiteiten. De onthulling van het feestlogo op de eerste bus van het SIG-vervoer (dagbesteding) werd verricht door Jaap en Ellie Durge, al bijna veertig jaar zeer actieve vrijwilligers van de SIG in met name Wijk aan Zee. Locoburgemeester Jaqueline Dorenbos van Beverwijk reikte hen na de onthulling van de ‘jubileumbus’ bij verrassing de zilveren erepenning van de gemeente Beverwijk uit, als blijk van waardering voor hun verdiensten.

Goed doel

Het 50-jarig bestaan van de SIG volgend jaar is reden voor feest. En dat viert de SIG graag met anderen. Daarom zet de organisatie zich op weg naar het jubileum in voor de stichting Kinderen van de Voedselbank en voor de kinderen die door de SIG worden begeleid, omdat ook zij vaak veel te kort komen.

Het geld voor deze twee (goede) doelen wordt ingezameld via een aantal acties. Dit jaar bijvoorbeeld worden in de SIG-winkels speciale jubileumproducten verkocht, die zijn bedacht en gemaakt door cliënten van de dagbesteding van de SIG. De producten zijn te herkennen aan een label met het jubileumlogo ‘op weg naar 50’. In het najaar vindt er een jubileummarkt plaats met aansluitend een veiling van grotere werken van cliënten van de dagbesteding. 

Doneren

Rechtstreeks doneren kan ook. In de winkeltjes van de SIG en op de balie van het bestuursbureau van de SIG in Beverwijk staan donatiepotten. Ook is er een rekeningnummer beschikbaar: NL84 INGB 066 014 85 95 t.n.v. Stichting SIG te Beverwijk, onder vermelding van Gift Kinderen. Meer informatie op de website van de SIG (www.sig.nu) en op Facebook: Stichting SIG.