• TwirlTeamSoli

    Saskia Haan - Soli

TwirlTeamSoli zoekt versterking

05-11-2017, 21:20 | Lezersnieuws | TwirlTeamSoli

Het gaat lekker met TwirlTeamSoli. De meidengroep, die aan dancetwirl doet, is dan weliswaar klein, maar staat nog steeds haar mannetje.

Dancetwirl is een vrij onbekende danssport, waarbij je danst en daarbij een baton (stok) gebruikt. Hiermee doe je verschillende draaien, gooien en andere tricks. Ook kan er voor de afwisseling met pompoms worden gedanst.

TwirlTeamSoli heeft regelmatig optredens, zoals het jaarlijkse concert in de stadsschouwburg, het inhalen van de avondvierdaagse en diverse concerten. De muziek voor de shows komt van de verschillende orkesten van muziekvereniging Soli, maar de meiden dansen ook op zelfgekozen mechanische muziek. Er is dus veel variatie. Ook de kleding is lekker divers; van glittertwirlpakjes tot rock 'n rollrokjes en halloweenoutfits.

Er zijn momenteel 3 groepen: de dancetwirl-mini's (vanaf 5,5 jaar), de dancetwirl-kids (vanaf 7 jaar) en de dancetwirl-stars (gevorderden). Zoals gezegd is het TwirlTeam niet zo groot. Voor de stabiliteit, de gezelligheid en vooral om nog mooiere shows te kunnen maken, zijn de meiden op zoek naar versterking. Op woensdag 22 en 29 november kan er worden kennisgemaakt met de sport, kleding en materiaal worden bekeken en natuurlijk mag er gratis worden meegedaan met de training. Opgeven hiervoor is wenselijk, maar spontaan langskomen mag natuurlijk ook.

Op de facebooksite TwirlTeamSoli is meer informatie te vinden over het TwirlTeam.

Opgeven/meer informatie via: twirlteamsoli@gmail.com