• Gast met gastvrouw

    Reinout van Roekel

Wat in 2005 begon als een sympathiek lokaal initiatief van twee vrouwen in Huizen en Broek in Waterland is inmiddels aan een opmars bezig d

10-01-2019, 15:13 | Lezersnieuws | Stichting Vier het Leven

‘’Door de vergrijzing zijn er veel alleenstaande ouderen. De meesten vinden het niet fijn om in hun eentje op stap te gaan, ‘’ vertelt Anne Marie Koster, coördinator bij Vier het Leven. ‘’Ook is er in het netwerk niet altijd iemand te vinden die mee wil of kan. Daarnaast ervaar je bij het ouder worden soms fysieke beperkingen die je ervan weerhouden iets te ondernemen.’’ Dankzij de inzet van enthousiaste vrijwilligers, kunnen ouderen met Vier het Leven weer een middag of avond gezellig uit  naar een musical, balletuitvoering, opera, concert of film. De gasten worden van huis opgehaald door een gastvrouw of gastheer en samen gaan zij een avond of een middag op pad. Soms met zijn tweeën, maar veel vaker met zijn drieën of vieren.

“Onze vrijwilligers staan in de rij, zo leuk vinden ze het om dit te doen”, vertelt Anne Marie Koster: “Sinds de start zijn in heel Nederland in 2018 zo’n 30.000 mensen met ons een avondje uit geweest. Onze gastvrouwen en gastheren zijn hartelijk, gezellig, hebben alle tijd en houden zelf ook van uitgaan".

“We halen onze gasten thuis op en rijden met ze naar het theater. Daar begeleiden we iedereen naar de speciaal voor ons gereserveerde tafel, we brengen de jassen naar de garderobe en halen een kopje koffie. Voor de voorstelling, in de pauze en na afloop is er alle gelegenheid om na te praten.”

“We zien iedereen genieten, vooral mensen die wel graag uit zouden willen, maar niet goed weten met wie. Ik heb eens iemand horen zeggen: ‘ik voel me dankzij jullie een avondje net de koningin!’ Dat is ook ons streven: mensen uit hun isolement halen, op stap gaan met een klein clubje waarbij je je op je gemak voelt. Bij wie je welkom bent en met wie je onbezorgd uit bent. Ook voor mensen met fysieke beperkingen en bijvoorbeeld een rollator hebben, zetten onze vrijwilligers zich graag in.”

Wilt u meer informatie over Vier het Leven, bel dan ons landelijke telnr. 035 5245156 of bekijk ons aanbod op: www.4hetleven.nl.