• Afzwemmers 11 november 2017

    Watervrienden IJmuiden

Watervrienden IJmuiden deelt diploma's uit met Sint Maarten

12-11-2017, 19:41 | Lezersnieuws | Watervrienden IJmuiden

Zaterdag 11 november hebben 32 leszwemmers van Watervrienden IJmuiden afgezwommen voor hun zwemdiploma. En omdat het Sint Maarten was, kregen alle geslaagden na afloop in de kantine - na het zingen van een Sint Maarten liedje - naast het diploma ook nog op wat lekkers getrakteerd. En de juffen en meesters: die kregen van een tevreden ouder een heerlijke taart.

Het lekkers was verdiend, want tijdens het examen hebben alle kinderen zich van hun beste kant laten zien. Een enkeling was wat gespannen, maar de meesten konden het afzwemmen ontspannen afleggen. Het Gat, wat meestal een van de spannendste onderdelen van het examen is, werd door een aantal A-kinderen zelfs twee keer gedaan, gewoon omdat ze het leuk vonden.

Ook de vrijwilligers van WVIJ kunnen tevreden zijn. Zij zijn door de gedelegeerde van het Nationaal Platform Zwembaden (NPZ) beoordeeld op de gang van zaken tijdens het afzwemmen. Sonja Mol, coördinator ZwemABC: "De NPZ controleert de kwaliteit van ons lesgeven en de goede tot zéér goede beoordeling is een kroon op ons vrijwilligerswerk! "

A-diploma: Vidar Kossen; Delano Schildmeijer, Dylan Heyman, Luca Rijssel, Sihem Özcan, Djena Rook, Myrthe Meerkerk, Zeliha Demir, Romaissa Darrari, Kay van Vuuren, Linn Hoek, Coenraad van de Merwe, Arsen Kazar.

B-diploma: Nick van Zuthem, Mosap Attom, Isis van Haandel, Damian van den IJssel, Mia van der Plas, Valentijn , de Ruijter, Jason de Waard, Mick Hink, Rama Abdelraman, Mohammed Ismail

C-diploma: Jessy van der Vis, Godwin Thomas, Djesse Gemmeke, Sara van Langeveld, Soraya Balai, Ridwaan Libaan

C-certificaat: Aaralin Cornelisse, Daniëlle Dela Koops