Historie

Gedenkwaardigheden' is een serie waarin een aantal monumenten in Velsen voor het voetlicht komt. Deze zevende aflevering gaat over het Gemeentelijk monument Villa 'Beau Soleil'.
IJMUIDEN Dit jaar viert de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) op 11 november haar 195-jarig bestaan. Een mijlpaal die werd bereikt dankzij twee eeuwen vrijwilligersinzet, gesteund door de vrijwillige bijdragen van bijna 100.000 betrokken donateurs. 
Advertorial
Af en toe ben je toe aan wat tijd voor jezelf. Misschien wil je graag gaan shoppen om een nieuwe garderobe bij elkaar te zoeken of je bent toe aan een verzorgende...
IJMUIDEN In samenwerking met het ABC Architectuurcentrum Haarlem organiseert het IJmuider Zee- en Havenmuseum op zondagmiddag 3 november een themamiddag over 'Dudok in Velsen' en 'De Schoonheid van de Lange Nieuw'. Deze middag sluit aan bij de tentoonstelling 'Wederopbouw Velsen', nu te zien in het museum.
VELSEN 'Gedenkwaardigheden' is een serie waarin een aantal gedenkmonumenten in Velsen voor het voetlicht komt. Deze zesde aflevering gaat over het monument De Gedenknaald.
Advertorial
SANTPOORT-NOORD ''Na 2 maanden hard bezig zijn te geweest met verbouwen, is de heropening eindelijk in zicht,'' vertelt Edwin Koedijker, een juwelier met...
WIJK AAN ZEE Nu de onderhandelingen tussen Groot-Brittannië en de EU plots vlot getrokken zijn, komt de Brexit weer dichtbij. Als het Britse parlement akkoord gaat, verlaat Groot-Brittannië op 31 oktober de EU. Het aangekondigde uitzwaai-feestje op het strand in Wijk aan Zee wordt dan ook definitief gehouden. Ook als de Brexit niet doorgaat of...
IJMUIDEN Benieuwd hoe IJmuiden er 200 jaar geleden eruit zag op de kaart? Via de geschiedeniskaarten van het Kadaster kan iedereen een reis maken in de geschiedenis van Nederland. Op de site zijn kaarten van ons land te vinden van 2018 tot en met 1815. 
Advertorial
IJMUIDEN Op haar negentiende werkte Angelique van Rijn-Schoorl (50) al in de detailhandel, in eerste instantie in de kinderkleding. Haar eigen zaak met...
VELSEN Zaterdag 14 september is het weer Open Monumentendag. Het thema van dit jaar is 'Plekken van Plezier'. Hoe hebben mensen zich in de loop van de eeuwen vermaakt en welke monumenten zijn daarvoor het decor of podium geweest?