uit-cultuur

HAARLEM In deze krant komt iedere week een vrijwilliger van Klim naar het Licht aan het woord, het bijzondere project in de Koepelkathedraal aan de Leidsevaart. Als vierde vrijwilliger krijgt de 43-jarige Maggie het woord.
IJMUIDEN Kunstenares Anouk van Marsbergen-Even exposeert in de maanden juli en augustus in de Bibliotheek van IJmuiden. De entree is al door haar hand versierd, maar nu zijn ook losse kunstwerken te bewonderen in het theater van de bieb. Deze veelzijdige dame schildert volgens eigen zeggen 'alles wat los en vast zit'.
Advertorial
Groot feest bij Allekabels.nl. De grootste kabelwebshop van Nederland bereikt deze week de mijlpaal van twee miljoen klanten, waarvan ook een groot deel uit IJmuiden komt....
VELSEN-ZUID De eerste zondag in juli (7 juli) is het mogelijk deel te nemen aan een rondleiding door het Huis en de historische tuinen van Buitenplaats Beeckestijn. Een deskundige gids neemt bezoekers kort mee door het huis en meer uitgebreid, op een tocht door de twee elkaar in de tijd opvolgende tuinstijlen die Beeckestijn rijk is.
SANTPOORT-ZUID Muziekgroep Dockside zingt en speelt zondagmorgen 7 juli van 11.00 tot 12.00 uur op de Ruïne van Brederode. Zij omschrijven zichzelf als 'The Dutch with the Irish touch'. Zij spelen muziek vol weemoed en verlangen, passie en levenslust. Aan de basis hiervan ligt de Ierse muziek, die bruist als een goed glas Guinness.
Advertorial
IJMUIDEN We zijn zo blij dat onze zaak, waar we zoveel jaar met alle liefde in gewerkt hebben, in goede handen komt. Romantovich is toch een beetje ons...
SANTPOORT-ZUID Lansen breken, paarden briesen, pijlen suizen en zwaarden kletteren op het jaarlijkse Riddertoernooi Brederode, dat zich afspeelt binnen en buiten de Ruïne van Brederode midden in het groen van Santpoort-Zuid. De bewogen geschiedenis van de Ruïne, ooit het machtige Kasteel van Brederode, en haar roemruchte bewoners komt als...
VELSEN-ZUID Het is een mooie traditie geworden. Sinds jaren sluit Operakoor Bel Canto onder leiding van dirigent Marco Bons het zangseizoen af met een prachtig concert. Op zaterdagavond 6 juli wordt dit zomerconcert gehouden in het prachtige kerkje (Engelmunduskerk) van het dorp Oud Velsen.
Advertorial
IJMUIDEN Op haar negentiende werkte Angelique van Rijn-Schoorl (50) al in de detailhandel, in eerste instantie in de kinderkleding. Haar eigen zaak met...
IJMUIDEN Als onderdeel van de Atlantikwall is Fort IJmuiden gebouwd. Op zondag 7 juli is het weer mogelijk een bezoekje te brengen. De overtocht .naar het Forteiland wordt verzorgd door het ms Koningin Emma vanaf Sluisplein 80.
VELSEN-ZUID Het is een mooie traditie geworden. Sinds jaren sluit Operakoor Bel Canto onder leiding van dirigent Marco Bons het zangseizoen af met een prachtig concert. Op zaterdagavond 6 juli wordt dit zomerconcert gehouden in het prachtige kerkje (Engelmunduskerk) van het dorp Oud Velsen.
IJMUIDEN Het Havenfestival IJmuiden vindt dit jaar plaats op zaterdag 29 en zondag 30 juni. Twee dagen lang staat de Trawlerkade volledig in het teken van kunst en cultuur, de visserij en de havens. Duurzaamheid en innovatie zijn dit jaar belangrijke speerpunten van het festival.