• IJmond Bereikbaar.

1000 euro door ´Goed op weg´

IJMUIDEN Vrolijke gezichten bij de KNRM in IJmuiden waar directeur Dedan Schmidt een cheque ter waarde van € 1000 ontving uit handen van Ton van der Scheer, bestuursvoorzitter van IJmond Bereikbaar. De gift is bij elkaar gefietst door ongeveer 350 deelnemers van het fietsstimuleringsprogramma 'Goed op weg' . '100.000 kilometer op de teller van de fietsapp is 1.000 euro voor de KNRM'. Geen probleem, in zes weken tijd was het voor elkaar.

FIETS Uit resultaten van de laatste enquête blijkt dat werknemers het prima vinden om op de fiets naar het werk te gaan. Wat ook helpt is wanneer een werkgever fietsen beloont. ,,Veel fiscale regelingen zijn nu nog toegespitst op woon/werkverkeer met de auto en niet op de fiets, terwijl een fietsende werknemer niet alleen goedkoper is voor een werkgever, maar bewezen minder vaak ziek is, zegt Van der Scheer. ,,En hierdoor wordt de spits rustiger, is er een betere bereikbaarheid en winst op het gebied van de luchtkwaliteit.´´ Voorlopig zorgt IJmond Bereikbaar samen met bedrijven in de IJmond nog voor een duwtje in de rug. Bedrijven en hun medewerkers kunnen zich nog aanmelden op www.ijmondbereikbaar.nl.

REDDINGSPAK De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) wil het geld gebruiken voor de aanschaf van een reddingspak. ,,Zo'n overlevingspak zorgt ervoor dat een redder niet onderkoeld raakt en goed blijft drijven als hij of zij overboord gaat tijdens een reddingsactie. Levensreddend dus´´, aldus Dedan Schmidt.