• Het dichtstbijzijnde kantoor is straks in Beverwijk.

    ANP XTRA Lex van Lieshout

ABN AMRO sluit kantoor in IJmuiden

IJMUIDEN Het ABN AMRO kantoor in IJmuiden aan de Lange Nieuwstraat 751-753 sluit per 26 april. Dit komt omdat steeds minder klanten het kantoor bezoeken en vaker hun bankzaken online regelen. Zo is 'beeldbankieren' in opkomst; de bank investeert hierin.

ONLINE BANKIEREN De medewerkers werken voortaan in een ander ABN AMRO kantoor. De huur van het pand in IJmuiden is opgezegd. Op momenten dat klanten toch een kantoor willen bezoeken, kunnen zij terecht in het kantoor in Beverwijk aan de Breestraat 81 of één van de andere kantoren in Nederland. Bij de kantoren zijn geldautomaten voor geldopnamen- en stortingen, en sealbagautomaten. Voor het vinden van de dichtstbijzijnde geld- en sealbagautomaat kunnen klanten terecht op de website van ABN AMRO of bellen met 0900 0024. Klanten van het kantoor in IJmuiden ontvangen een uitnodiging om in één van de andere vestigingen van ABN AMRO ondersteuning bij het online bankieren (bijvoorbeeld via de Mobiel Bankieren App of Beeldbankieren) te krijgen.

COACH Oudere en minder mobiele klanten die extra ondersteuning nodig hebben bij hun bankzaken kunnen terecht bij de financiële zorgcoach. Die helpt onder andere bij het in de eigen omgeving leren omgaan met Internet en Mobiel Bankieren. Bovendien kan de financiële zorgcoach helpen op momenten dat oudere en minder mobiele klanten behoefte hebben aan ondersteuning bij het nemen en praktisch organiseren van financiële beslissingen. Dat is bijvoorbeeld bij het op orde brengen van rekeningen of advies tegen financieel misbruik. De financiële zorgcoach in IJmuiden en omgeving is te bereiken via het algemene tel.nummer van ABN AMRO.