• Twitter

B en W erkennen misstanden in leerlingenvervoer

IJMUIDEN Met de start van het nieuwe schooljaar op 3 september is het leerlingenvervoer weer gaan rijden. Het leerlingenvervoer van RegioRijder bestaat uit ongeveer 150 routes voor ruim 750 leerlingen voor de vijf deelnemende gemeenten.

"De start van het schooljaar 2018/2019 verloopt aanzienlijk beter dan vorig schooljaar." schrijft het college aan de raad. Door alle partijen zou 'hard gewerkt' zijn om alles zo goed mogelijk voor te bereiden. "Tot onze spijt verloopt het vervoer voor enkele leerlingen echter nog niet zoals gewenst. In de krant is hiervan een voorbeeld geschetst. De leerlingen die gebruikmaken van leerlingenvervoer behoren tot een kwetsbare doelgroep. Elk geval waarin het vervoer niet goed verloopt is daarom onacceptabel. Wij houden nauwlettend bij hoe Regiorijder de ontstane misstanden oplost en bij onvoldoende verbetering zullen wij actie ondernemen om te zorgen dat het vervoer voor alle leerlingen in Velsen op orde is."

De planning die de vervoercentrale heeft opgesteld, wordt de komende weken bijgesteld op basis van de wijzigingen die RegioRijder in de praktijk tegenkomt. Het college verwacht dat binnen drie weken een stabiele situatie ontstaat.

Op 4 september is er een informatiebijeenkomst voor raadsleden gehouden over de organisatie van het doelgroepenvervoer. Deze bijeenkomst viel samen met de IJmondcommissie waardoor veel raadsleden niet aanwezig waren. Het college stelt voor om eventueel een nieuwe infobijeenkomst te plannen.