• Baba Jaga

Baba Jaga in dorpskerk

SANTPOORT-NOORD Kleinvrouwenkoor Baba Jaga brengt zaterdag 26 januari (20.00 uur) in de Dorpskerk 20e eeuwse koormuziek van Anglo-Amerikaanse oorsprong ten gehore. Een deel van het programma is nog nooit eerder in Nederland uitgevoerd! Het koor wordt begeleid door harpiste Mirjam Rietberg, die al eerder in de Dorpskerk speelde. 

Baba Jaga is misschien wel het eerste Nederlandse koor dat de werken van de Amerikaan Kirke Mechem zingt. Het gaat om de muziekstukken 'Blow ye the trumpet' en 'Lydia's romance'.

Gustav Holst is wel een bekende Britse componist in Nederland, maar 'The choral Hymns from the Rig Veda' (third group voor vrouwenstem en harp) wordt zelden uitgevoerd. Baba Jaga heeft het wel op het programma staan. Het concert wordt verder ingevuld met een stuk van Eric Whitacre 'The seal lullaby' met een tekst van Rudyard Kipling. Het enige bekende werk dat wordt uitgevoerd is A ceremony of Carols van Benjamin Britten. Dit wordt beschouwd als kerstmuziek, maar gelet op onder andere de titel van het vijfde stuk 'As dew in April' kan het ook in het begin van het jaar worden gebracht. Het concert wordt afgesloten met een ouder muziekstuk van de Engelse componist Purcell 'Now that the sun hath veil'd his light'.

Dorpskerk Santpoort Noord, Burgemeester Enschedélaan 65

Kaarten à € 12,50 zijn te bestellen via penningmeester.babajaga@gmail.com