• De trotse afgestudeerden

    FixMedia

Bedrijfsschool Tata Steel 'werkt'

IJMUIDEN Maar liefst 82 leerlingen hebben dit jaar hun opleiding aan de bedrijfsschool van Tata Steel in IJmuiden met succes afgerond. De kersverse procesoperators, werktuigbouwkundigen en elektrotechnici krijgen allemaal een baan bij het staalbedrijf. De Academy van Tata Steel bestaat inmiddels 79 jaar. In die periode hebben meer dan 13.000 technici aan de bedrijfsschool hun diploma gehaald.

"Techniek is de motor van de Nederlandse economie", aldus Fabiënne Hendricks, Manager van de Academy. "Technisch talent staat ook aan de basis van het succes van ons staalbedrijf. Jongeren met een passie voor techniek vinden hier een uitdagende werkomgeving met veel carrièremogelijkheden. En ze sluiten hier ook vriendschappen voor het leven. De hechte betrokkenheid bij het staalbedrijf en de zorg voor elkaar komt ook tijdens de festiviteiten rondom ons 100-jarig jubileum duidelijk naar voren."

Innovatie staat bij Tata Steel voorop. Dat geldt ook voor de bedrijfsschool. De Academy integreert de nieuwste technologische ontwikkelingen in de opleidingen. Zo krijgen leerlingen les in 3D tekenen en printen, robotisering en virtual reality technieken. Leerlingen krijgen ook de kans om mee te werken aan prestigieuze innovatieve projecten zoals de ontwikkeling van HIsarna (nieuwe technologie om ruwijzer te maken met minder CO2-uitstoot) en Hyperloop (transportsysteem via stalen buis).

WALHALLA Tata Steel is een walhalla voor jongeren die zich willen ontwikkelen op het gebied van techniek. De mogelijkheden daartoe zijn legio. Aan de Academy van Tata Steel worden diverse landelijk erkende technische opleidingen aangeboden: procestechniek (MBO-3), werktuigbouw (MBO-4) en elektrotechniek (MBO-4). Tata Steel zorgt ervoor dat de opleidingen naadloos aansluiten op de huidige stand van de techniek. Zo is er bijvoorbeeld speciale aandacht voor automatisering en robotisering. De opleidingen zijn toegankelijk voor iedereen met een VMBO-diploma (Kader, Gemengde of Theoretische Leerweg) of met een overgangsbewijs Havo 3-4, met voldoendes voor natuurkunde en wiskunde. De twee- en vierjarige opleidingen van Tata Steel bestaan uit een aantrekkelijke combinatie van werken en leren. Tata Steel neemt de kosten van de opleiding voor zijn rekening en de leerlingen ontvangen vanaf de eerste dag een salaris en een baangarantie. Het opdoen van veel concrete praktijkervaring, de persoonlijke begeleiding en de doorgroeimogelijkheden spreken veel jongeren aan. Van de medewerkers in de fabrieken en installaties is de helft ooit begonnen op de bedrijfsschool. Het slagingspercentage aan de Academy bedraagt 88% (landelijk gemiddelde op het MBO is 65%). Meer info: tatasteeljobs.nl/leerlingen.