• Bert Westendorp

Bedrijven bijgepraat over aanpak 'energieneutrale huizen'

VELSEN Klimaatneutraal worden, dat is een van de ambities van de gemeenten in de regio's IJmond en Zuid-Kennemerland. Daarvoor moeten vanaf 2020 jaarlijks 3.000 woningen energieneutraal worden gerenoveerd. Om daar in de regio's al op voor te sorteren zijn bouwer, installateur, isolatiebedrijf, adviseur en toeleverancier hard nodig.

BIJEENKOMST Om de doelstellingen te realiseren, kiezen de gemeenten voor de regionale Huizenaanpak. De regiogemeenten, Omgevingsdienst IJmond en Stichting Huizenaanpak nodigen ondernemers uit voor een netwerkbijeenkomst om hen bij te laten praten over wat deze aanpak hen kan opleveren.

De bijeenkomst vindt plaats op woensdag 21 februari. Inloop om 14.45 uur. Locatie: Rabobank IJmond Stadion, thuisbasis van voetbalclub Telstar, Minister van Houtenlaan 123 te Velsen-Zuid (gratis parkeren aan de overzijde van het stadion).

KANSEN Tijdens de bijeenkomst laten Omgevingsdienst IJmond en Stichting Huizenaanpak bedrijven kennismaken met een aantal concrete mogelijkheden die de Huizenaanpak bedrijven biedt. Bijvoorbeeld het regionaal opleidings- en trainingsprogramma voor bedrijven die zich verder willen bekwamen in duurzaamheid, of deelname aan het Duurzaam Bouwloket, waardoor uw bedrijf gemakkelijk en snel onder de aandacht komt bij particuliere huiseigenaren.

AANMELDEN Meld u als bedrijf aan voor de bijeenkomst via www.odijmond.nl/starthuizenaanpak. U kunt alvast een kijkje nemen op www.huizenaanpak.nl en www.duurzaambouwloket.nl voor meer informatie.