• Proces verbaal voor ondermaatse vis.

    Sportvisserij MidWest Nederland

Boetes bij controle op vangst zeebaars IJmuiden

IJMUIDEN Naar aanleiding van diverse meldingen, binnengekomen bij de politie eenheid Noord-Holland basisteam IJmond, werd er afgelopen weekend gecontroleerd langs het Noordzeekanaal en het Sluizengebied. Er waren meerdere meldingen dat er op grote schaal op zeebaars zou worden gevist en dat veel van deze zeebaars zou worden meegenomen. Sinds 1 oktober mag een sportvisser weer 1 zeebaars van minimaal 42 cm meenemen.

BOA's van Sportvisserij MidWest Nederland voerden samen met collega's van de politie diverse controles uit. Het was behoorlijk druk, met name bij het Sluizencomplex. De pieren in Velsen waren door de voorspelde harde wind afgesloten. Er werd proces verbaal uitgeschreven voor het niet hebben van de nachtVISpas op het Noordzeekanaal (€ 140,-).

Twee vissers zijn op heterdaad betrapt op het voorhanden hebben van levende en ondermaatse zeebaars. Omdat er hierbij sprake was van dierenmishandeling, is tegen beide vissers proces verbaal opgemaakt (overtreding Wet Dieren en Reglement Minimummaten en gesloten tijden 1985). Deze processen verbaal zijn ingezonden naar de officier van justitie, die de hoogte van de boete bepaald. De komende tijd volgen meer controle acties.