• Burgemeester Dales

    Henk van Ommeren

Burgemeester Dales: 'Let op elkaar en drink met mate'

SANTPOORT-NOORD Afgelopen nacht is er een vechtpartij geweest in Santpoort-Noord. Nadat de feestelijkheden van het Dorpsfeest Santpoort waren beëindigd is een 21- jarige jongen bij de Slaperdijktunnel mishandeld en ernstig gewond geraakt. Er zijn twee verdachten aangehouden door de politie.

REACTIE DALES Burgemeester Frank Dales: 'Ik ben geschokt door dit zinloze geweld na zo'n prachtig evenement en geliefd feest in het dorp. Het dorpsfeest draagt traditiegetrouw bij aan contact en verbinding met elkaar in een ontspannen sfeer. Dat willen we graag zo houden. Wij doen daar met vrijwilligers, inwoners, ondernemers, organisatie, politie en beveiligingsbedrijf in hechte samenwerking alles aan. Ook bezoekers van het dorpsfeest kunnen iets doen, daarom de volgende oproep: let op elkaar, drink met mate, en meld het aan de beveiliging of de politie als je ziet dat er mogelijk vervelende dingen gaan gebeuren.'

GEEN EXTRA MAATREGELEN De gemeente ziet geen aanleiding tot het nemen van extra maatregelen bovenop de intensieve aanpak en samenwerking die er momenteel al is met betrokken partijen. Zo worden raddraaiers in beeld gebracht en verwijderd van het feestterrein, eventueel met een verbod om de rest van de week het feest te bezoeken. Soms krijgt men ook een verbod om volgend jaar het feest te bezoeken.