• Marjolijn Houwing, coördinator van buuv.nl in Velsen.

    Marein van den Heuvel

Buuv.nu biedt helpende hand

'Liever een goede buur dan een verre vriend'

IJMUIDEN Er voor elkaar zijn is altijd al van belang geweest. Helaas is het niet altijd even makkelijk de hulp te vinden die we nodig hebben. Hulp bij het verhuizen of simpelweg een maatje vinden om mee door de duinen te lopen kan al snel voelen als een lastige opgave. Maar het lijkt erop dat er een oplossing in zicht is.

Marein van den Heuvel

Deze oplossing is Buuv, een online platform. ''Buuv gaat om het helpen van buurtgenoten en het maken van connecties.'' vertelt Marjolijn Houwing, werkzaam voor Buuv in de gemeente Velsen.

Buuv is een sociale marktplaats opgericht in Haarlem en sinds 2014 ook actief in IJmuiden. Buuv is begonnen als een project om mensen meer met elkaar in verbinding te brengen door middel van het helpen van elkaar. Het gaat dan niet om de ''voor wat hoort wat'' klusjes. De diensten worden belangeloos aangeboden op het platform. "Buurtgenoten kunnen aangeven of zij een dienst willen aanbieden of juist een handje nodig hebben." licht Houwing toe. "Dit varieert van het uitlaten van de hond tot het zoeken van een maatje om mee door de duinen te lopen. De mogelijkheden op Buuv zijn echt heel divers. Buuv richt zich niet op een specifieke doelgroep en iedereen is welkom om zich aan te melden. Er is een team dat de diensten controleert. Zo wordt er ook advies aangeboden aan de gebruikers van de site en zijn er connecties met Servicecentrum Vrijwilligerswerk Velsen."

GEEN DATINGSITE Buuv is beslist geen datingsite; wie op zoek is naar een date of een relatie, kan op andere sites terecht. Houwing: "De insteek van Buuv is simpelweg anderen helpen en hiermee het contact bevorderen met je buurman of buurvrouw. Dit is interessant voor alle leeftijden. Om een voorbeeld te geven: laatst bood een moeder samen met haar dochter van zes hulp aan. Zo wilde zij haar dochter leren hoe belangrijk het is om anderen te helpen. Geweldig toch?"

Dit is dan ook wat Buuv onderscheidt van andere marktplaatsen; anderen helpen, daar draait het om. Handig, omdat we dit allemaal wel eens kunnen gebruiken. Mocht u interesse hebben en wat willen bijdragen aan de buurt of heeft u juist hulp nodig, meldt u zich dan aan op Buuv.nu