• Dolle pret met de spelers

    1963-pictures

Clinic S.C. Telstar voor 'het vergeten kind'

IJMUIDEN Het Vergeten Kind organiseerde op 31 januari voetbalclinics voor kwetsbare kinderen in de stadions van vier Eredivisie en 16 Jupiler League clubs, waaronder S.C. Telstar. De kinderen leerden deze dag voetbalskills van profs en selectiespelers van S.C. Telstar en beleefden een onvergetelijke dag met hun idolen. In totaal volgden circa 400 kinderen uit opvanglocaties door heel Nederland een voetbalclinic.

DAG VOL PLEZIER De kinderen werden met de bus opgehaald en hadden een spetterende, sportieve middag. Nadat zij ontvangen werden met een drankje en iets lekkers, was het tijd voor het echte werk. De kinderen kregen een voetbalshirt en een paar door Nike gesponsorde voetbalschoenen. Zo konden ze als een echte speler mee het veld op met de selectiespelers. Na de clinic werden de kinderen rondgeleid door het stadion en de dag werd afgesloten met een hapje en een drankje. En als klap op de vuurpijl kreeg elk kind ook nog twee tickets voor de eerstvolgende thuiswedstrijd! "Mijn vorige voetbalschoenen vonden we in de vuilnisbak. Maar nu heb ik echt mijn eigen!" (Randy, 7 jaar)

LANGSTE SJAAL Het campagnethema 2018 van de Week van Het Vergeten Kind is het belang van kleine gebaren van echte aandacht. Kleine gebaren, zoals het bieden van een luisterend oor of het sturen van een lief berichtje zorgen ervoor dat een kind zich gezien en geliefd voelt. Er zijn in Nederland 100.000 kinderen die opgroeien in gezinnen met meervoudige problematiek die deze positieve aandacht nauwelijks krijgen. Om deze kinderen te steunen, roept de stichting via www.hetvergetenkind.nl heel Nederland op om deze kinderen te verwarmen met een kilometerslange supportsjaal van lieve berichten. Na de actieperiode deelt Het Vergeten Kind ze, sjaal voor sjaal, uit aan kwetsbare kinderen in Nederland.

WEEK VAN VERGETEN KIND Van maandag 29 januari t/m zondag 4 februari organiseerde Het Vergeten Kind verschillende activiteiten door het hele land. Vaste onderdelen waren de uitreiking van de 'Kind Centraal' Award, Het Vergeten Kind Filmfestival en de voetbalclinics. Meer informatie: www.hetvergetenkind.nl.