• In totaal staan 110 koorleden, projectzangers en solisten klaar

    COV IJmuiden

COV IJmuiden: Matthäus Passion

IJMUIDEN Christelijke Oratorium Vereniging 'IJmuiden' zingt vrijdag 23 maart het grootste passieoratorium van Johann Sebastian Bach gaan zingen: de Matthäus Passion. Ook dit jaar zal dit prachtige oratorium onder leiding staan van dirigent Piet Hulsbos.

Bijzonder dit jaar is de medewerking van het nieuwe kinderkoor Koel Kids, voor talentvolle kids tussen 8 en 14 jaar. Het Barokensemble 'Eik en Linde', dat met 32 orkestleden op authentieke instrumenten, of kopieën daarvan speelt, doet zoveel mogelijk recht aan de originele bronnen uit Bachs tijd. Passies worden uitgevoerd in de Lijdenstijd - de veertig dagen van inkeer voor Pasen, dat Christus' wederopstanding viert.

Er staan op het podium in totaal 110 koorleden en projectzangers en zes vocale solisten klaar, om het verhaal van het lijden en sterven van Jezus te vertellen. Aan dit concert geven Margreet Rietveld (sopraan), Annette Stallinga (alt), Erik Janse (tenor), Rick Zwart (bas) hun medewerking. De rol van de evangelist wordt vertolkt door Marcel Reijans, de Christuspartij door Coert van den Berg. Indrukwekkend moment tijdens deze jaarlijkse traditie in IJmuiden is, voorafgaande aan de aanvang van het openingskoor, het luiden van de klok.

Bestel uw kaarten tijdig om teleurstelling te voorkomen, zodat ook u kunt genieten van dit prachtige concert. Aanvang 19.30 uur, kerk open 18.45 uur. Nieuwe kerk, Kanaalstraat 250, IJmuiden. Programmaboekje € 1,00 niet verplicht, maar wel handig. Toegang 27,50 euro voor volwassen, jongeren tot en met 16 jaar 15 euro. Dit is inclusief de consumptie in de pauze.

Kaarten kunnen besteld worden bij Tineke Zwanenburg tel. 0255-525693 en Joke Spruit tel. 0251-211612 of via e-mail: kaartverkoop@cov-ijmuiden.nl. Meer informatie: www.COV-IJmuiden.nl