• Zondagmiddag bij Café Bartje.

    Peter Weijers

Coverband LEFF luistert pinksterborrel in Café Bartje op

SANTPOORT-NOORD Coverband LEFF luistert op eerste pinksterdag 20 mei van 17.00 uur tot en met 20.30 uur de pinksterborrel in Café Bartje in Santpoort op met een muzikaal optreden.

De plek van zanger/gitarist Mark Jobs wordt voor één keer ingenomen door Tim Kors, die vanaf de oprichting van LEFF in 2006 tot zijn spetterende afscheid in maart 2011 een constructieve bijdrage heeft geleverd aan de muzikale ontwikkeling van de band in het algemeen en het specifieke geluid in het bijzonder.

De leden van coverband LEFF dat verder bestaat uit zangeres Monique Schade, drummer Frans Looij, bassist Erik Missot, toetsenist/gitarist Ed Idema en Willem Smit (saxofoon/fluit) vormen tezamen inmiddels een ingespeelde formatie. Daarbij gaan ze er prat op dat LEFF zich in geen geval in een muzikaal hokje laat stoppen. Integendeel, met niet aflatend enthousiasme legt het sextet er eer in het gehoor uit z'n dak te laten gaan. Het maakt hen volstrekt niet uit op welk podium ze musiceren; op kermissen, in kroegen, personeelsfeesten, bruiloften en partij geven puttend uit een uitgebreid repertoire als graag geziene gasten geregeld blijk van hun veelzijdigheid.

Voor alles geldt dat hun publiek het naar de zin heeft en dat de bandleden van LEFF niets liever hebben dan dat uit volle borst meegezongen wordt met de hits van vroeger en nu, die ze ten gehore brengen.

De pinksterborrel in Café Bartje aan de Hoofdstraat 150 in Santpoort-Noord biedt van 17.00 uur tot 20.30 bij uitstek gelegenheid tot een eerste ontmoeting of een hernieuwde kennismaking met LEFF. De toegang is gratis. En neem op voorhand maar aan dat de muzikale klanken van de band er net zo in gaan als de alcoholische versnaperingen die er geschonken worden.