Cultuur- en foodfestival

IJMUIDEN Zaterdag 23 en zondag 24 september houdt het bestuur van de Kuba Moskee samen met het bestuur van het Cultureel Festival Velsen het Cultuur- & Foodfestival, dat plaatsheeft op het terrein achter de Kuba moskee aan de Radarstraat. Het festival begint op beide dagen om 13 uur en duurt op zaterdag tot 20 uur en zondag tot 18 uur en de toegang is gratis.

Tijdens deze twee dagen kunnen inwoners kennis maken met de diverse culturen in Velsen door middel van zang, dans, eten en drinken.

MARKT [Het Cultureel Festival Velsen staat twee dagen lang in het teken van kunst, cultuur, entertainment en eten. Verder vinden er optredens plaats van verschillende groepen. Ook is er een markt met verschillende stands op het gebied van verzorging, kleding, groente en fruit, huishoudelijke artikelen, oosterse producten, informatie-stands en nog veel meer. Verder zijn er workshops waaraan bezoekers kunnen deelnemen.

KEUKENS Bezoekers kunnen genieten van optredens onder het genot van authentieke hapjes uit verre streken die ter plekke worden bereid. Naast de Turkse keuken zullen er gerechten te koop zijn uit de Oost-Turkestaanse-, Nederlandse-, Indonesische- en Surinaamse keuken. Voor kinderen zijn er diverse activiteiten zoals een springkussen en schminken.