• Foto: Jan H. Vonk

Danceworks Velsen breidt uit

VELSEN Kunstencentrum Velsen timmert aan de weg met haar dansopleidingen. Vanaf september 2018 kunnen leerlingen van De Danstuin in Hemskerk een gecombineerde Allround Vooropleiding volgen met lesaanbod bij zowel de Danstuin als bij Kunstencentrum Velsen. Op die manier hopen de scholen elkaar te ondersteunen in vakkennis en talentontwikkeling. Een onderlinge samenwerking en het delen van expertise vergroot voor de dansers uiteindelijk de kansen op doorstroming naar dansvakopleidingen op mbo- en hbo-niveau.

DanceWorks Velsen zal de komende periode soortgelijke trajecten opzetten met andere dansscholen in de regio. Eerder kondigde ze al aan per september ook in Hart Haarlem te starten met een nieuwe Allround Vooropleiding en met regulier lesaanbod.

De ambitieuze dansers en danseressen van de Danstuin hebben vanaf september de kans om nóg meer te dansen en het niveau van de lessen te intensiveren. Door een deel van de Allround Vooropleiding in huis te volgen en een deel bij DanceWorks Velsen, vergroot de Danstuin haar talentontwikkelingstraject. 'We staan samen sterker binnen de regio en vormen een platform voor een breder publiek.' aldus Nathalie Wijnen (De Danstuin). De dansers volgen doordeweeks drie lesuren bij de Danstuin en trekken op zaterdag naar het Kunstencentrum in IJmuiden om bij DanceWorks nog eens drie uur te dansen, samen met de leerlingen van de Vooropleiding daar. 'Iedere school heeft haar eigen visie. Het is belangrijk dat we elkaar in waarde laten, hoe een school haar lessen ook inricht. Deze samenwerking zorgt wel voor een stukje verrijking. We kunnen veel van elkaar leren!' aldus Pirita Alderliefste van DanceWorks Velsen.

De Allround Vooropleiding bestaat uit lessen in o.a. klassiek, urban, show, jazz en tap. Niet alleen het aanbod wordt gecombineerd, ook de audities en de testmomenten zijn gezamenlijk ingepland. Geïnteresseerde dansers en danseressen vanaf 10 jaar kunnen zich aanmelden voor één van de auditiemomenten op zaterdag 7 juli en om zaterdag 8 september. Meer informatie hierover is te vinden op www.danstuin.nl en op www.kunstencentrumvelsen.nl