• Het tweewekelijkse hockeyverslag is van de hand van Hans van Leeuwen.

    Archieffoto Hans van Leeuwen

De ene zondag is de andere niet

VELSEN Dit weekend was er een waarop het voor veel hockeyteams alle kanten op kon. Zo ging het bijvoorbeeld bij Strawberries heren niet zoals team en coach Zevalkink hadden verwacht. Na het goede spel van de week ervoor tegen koploper AMVJ waartegen slechts met 1-0 werd verloren, zat een goed resultaat tegen mededegradant Athena er zeker in. Groot was de teleurstelling dus toen Athena in de laatste minuut 2-2 gelijk maakte. Het wordt voor Strawberries daarom een hels karwei het vege lijf te redden. Over twee weken speelt het wederom thuis tegen Maarssen.

De dames uit Driehuis verloren kansloos thuis van Overbos uit Beverwijk (1-9). De week daarvoor was de winst ook al naar de tegenstander gegaan. Aan degradatie lijkt daarom niet te ontkomen.

Haarlem heren 1, net als Strawberries uitkomend in de 2e klasse, verloor thuis niet verrassend van koploper Alphen. De week ervoor speelde het met 3-3 gelijk tegen het Amsterdamse FIT. Het team blijft vierde met 25 punten uit 17 wedstrijden en heeft alle kans zich in de top te handhaven.

Het eerste damesteam van Haarlem won vorige week met 4-2 van USHC en kwam dit weekend uit tegen het op de elfde plek staande Leusden. Uitslag onbekend. Voorlopig staan de dames zevende.

Regiotopper HBS heren 1 speelde vorige week licht teleurstellend 4-4 tegen Voordaan. Zondag moest het tegen het hoog geklasseerde HDM zijn meerdere erkennen (4-2). De heren blijven dus op een precaire elfde de plek staan. Cruciaal wordt over twee weken het treffen tegen het Bredase Push dat onderaan staat. HBS moet winnen om aansluiting met Zwart Wit te behouden en zo play-outs te vermijden.

Dames HBS daarentegen draaien in de top van de overgangsklasse mee. In een gelijk opgaande wedstrijd uit tegen koploper Union in Nijmegen werd het 2-2. Aangezien de week daarvoor thuis Amstelveen met 3-1 werd verslagen behoudt het team alle kans te promoveren. De achterstand op koploper Union is met nog 5 wedstrijden 4 punten.