• JAN H. VONK

'De Ontmoeting' in Kunstencentrum Velsen

IJMUIDEN Cursisten van het Kunstencentrum presenteren van vrijdag 1 juni t/m maandag 30 juli hun zelfgemaakte werken tijdens de speciale zomerexpositie in Bibliotheek Velsen.

Diverse diptieken met contrasterende kleuren, achtergronden, vormen en kleuren, allen binnen het thema 'De Ontmoeting'. Op woensdag 6 juni wordt de tentoonstelling feestelijk geopend. De tentoonstelling is tijdens openingsuren gratis te bezoeken voor publiek.

Een bijzondere collectie diptieken; twee schilderijen die op enige wijze met elkaar te maken hebben. Werken die bij elkaar horen door de contrasterende kleuren en vormen, het onderwerp, de achtergrond of de figuren die worden afgebeeld. De model, portret- en vrij schilders van Kunstencentrum Velsen hebben de afgelopen periode keihard gewerkt aan figuratieve maar ook abstracte kunstwerken die passen binnen het thema 'De Ontmoeting'. De kunstenaars reageerden op hun eigen werk maar ook op dat van de medecursisten. Ze deden als het ware een wedstrijdje met zichzelf en soms met een ander. Een nieuwe manier van werken voor zowel de cursisten als voor de docent.

Alle resultaten worden dus vanaf vrijdag 1 juni getoond in Bibliotheek Velsen. Een prachtige collectie portretten en dieren, maar ook landschappen die elkaar ontmoeten. Op woensdagavond 6 juni van 19:00 tot 20:00 uur zal voorzitter van de Velser gemeenschap Gert Jan van der Hulst de tentoonstelling officieel openen. Jong en oud zijn van harte welkom in Bibliotheek Velsen. De toegang is gratis. Kunstencentrum Velsen is een door de gemeente Velsen gesubsidieerde rijkserkende instelling en werkt uitsluitend met bevoegde docenten. Per april 2012 is het Kunstencentrum gecertificeerd door KunstKeur. Directie en administratie zijn gevestigd in het hoofdgebouw. Hier worden verreweg de meeste lessen en cursussen gegeven.