• Henk Vessies: ‘Ik had ook slager kunnen worden.’

    pr

De vlag uit voor Motorhuisman Henk Vessies

IJMUIDEN Een 40-jarig dienstjubileum, wie beleeft dat nog? Steeds minder mensen blijven een leven lang bij dezelfde baas. Eén van de uitzonderingen in onze regio is Henk Vessies. Een bekend gezicht voor wie ooit in onder meer Beverwijk en IJmuiden, later in Velserbroek en de afgelopen jaren in Heemskerk bij Motorhuis een auto kocht. Op 1 december gaat voor hém de vlag uit.

Hij is er de man niet naar om volop in de schijnwerpers te staan. Tegelijkertijd beseft de 58-jarige Heemskerker dat zijn jubileum bijzonder is. 'Kennelijk is het bedrijf tevreden over mijn werk', concludeert hij. 'En wat mij betreft: ik heb dit jubileum vooral ook kunnen bereiken doordat ik altijd volledig achter onze producten en diensten heb gestaan. Iets wat ook nu nog steeds het geval is.

VAKANTIEBAANTJE Al vele jaren is Vessies de man van Opel. Zijn ouders hadden in Velsen-Noord een slagerij, maar híj koos voor de auto's. Het begon op zijn 18e met een vakantiebaantje in het magazijn van Motorhuis. Dat beviel beide partijen; hij mocht in vaste dienst komen. De rest is eigenlijk geschiedenis. Vessies pakte de kansen die hij kreeg. Werd eerst leerling-verkoper en groeide uit tot verkoop- en bedrijfsleider. Overleefde diverse crises en reorganisaties en is nu vestigingsmanager in Heemskerk.

Wie Motorhuis zegt, zegt Opel. Al werden in de loop der jaren diverse andere merken aan het gamma toegevoegd. 'In Heemskerk vertegenwoordigen we ook Fiat', zegt Vessies. 'Een merk waar ik eveneens achter sta. Net als het geval is bij de vele occasions (gemiddeld zo'n 360 per jaar, red.) die we hier verkopen. De klant moet waar voor zijn geld krijgen. We hebben een goede naam hoog te houden.'

EER Nog vele jaren hoopt hij voor Motorhuis en zijn klanten actief te mogen zijn. Zijn jubileum viert Vessies tijdens een informele borrel met zijn collega's. Hij legt daarmee nadrukkelijk een deel van de eer bij hen. 'Mede dankzij hun inzet, vakmanschap en enthousiasme hebben we succes en ga ik elke dag met plezier naar mijn werk.'