• Mike Snoei beschikt nu met Karim Rossi over meer aanvallend vermogen.

    Rowin van Diest

Debutant predikt positivisme

VELSEN-ZUID Het verdiende 1-1 gelijke spel tegen hoogvlieger Sparta kreeg helaas voor Telstar in Maastricht geen passend vervolg. De 2-0 nederlaag somde opnieuw de knelpunten pijnlijk op: te weinig scorend, creatief vermogen en de play-off plekken lijken daarom heel ver weg. Met de komst van Cambuur-spits Karim Rossi, een Zwitser van Marokkaanse afkomst, hoopt Telstar dat nijpende probleem te tackelen.


Hans Akkerman


ELVIO VAN OVERBEEK De 24-jarige spits die al weer aan zijn negende uitdaging-''Tegenwoordig met die grote selecties is het steeds gemakkelijker geworden om spelers uit te lenen, vandaar mijn grillige loopbaan''- gaat beginnen en in België en Engeland heeft geacteerd, heeft er alle vertrouwen dat hij zijn loopbaan in Velsen-Zuid een positieve kickstart kan geven. Op de valreep kwam ook spits Elvio van Overbeek(25) nog over van de Graafschap. Dat geeft Mike Snoei in ieder geval aanvallend meer opties.

MILJOENEN Tegenstander RKC doet het sportief verrassend goed en casht ook nog eens ruim 5 miljoen euro omdat Frenkie de Jong korte tijd in een samenwerkingsverband met Willem II daar acteerde in de jeugd. Soms is het (voetbal)leven wel heel aangenaam.

OPEN HUIS Aangenaam voor Telstar was het vrijdag zeker niet. Een matige doelpuntloze eerste helft werd gevolgd door een voor de thuisploeg ontluisterend tweede bedrijf en Telstar mocht zich nog gelukkig prijzen dat RKC maar driemaal de trekker overhaalde op een regenachtige en bijzonder winderige avond met weinig publiek op de tribunes. Na de openingsgoal van de gasten hield Telstar opzichtig open huis. Telstar-coryfee Toon Gerrits die zijn 75e verjaardag vierde, vatte in de rust het spel van de Witte Leeuwen al passend samen: ''Los zand'', concludeerde de aimabele liefhebber kort en bondig en met gevoel voor de pijnlijke realiteit. Vier gele kaarten voor rust was al een vingerwijzing voor wat zou gaan komen.

ENGELSE INVLOED Debutant Karim Rossi begon veelbelovend maar zakte net als zijn teamgenoten ver weg naarmate het duel vorderde, al moet worden aangetekend dat hij na de rust nauwelijks meer in het spel werd betrokken. ''Ik vond ons tot hun eerste goal vrij gelijkwaardig en geloofde oprecht in onze kansen. Na die goal leek het wel of we opgaven en liepen we voortdurend uit positie en was het over en sluiten,'' analyseerde de centrumspits die in zijn Engelse periode bij Hull City en Stoke City samen trainde met Marko Arnautovic en Michael Owen. ''Ongelooflijk goede spelers van wie ik veel heb geleerd,'' herinnert de geboren Zwitser zich nog levendig.

POSITIVISME Karim Rossi is bijzonder in zijn nopjes dat hij zijn voetballoopbaan een doorstart mag geven in Velsen-Zuid. ''Ja, ik ben prima opgevangen, woon leuk in IJmuiden en heb al gemerkt dat deze club warmte uitstraalt. Een ieder toont positieve interesse in mij. Nu is het tijd voor mij en mijn teamgenoten dat vertrouwen te gaan terugbetalen met goals en prestaties. Je kunt natuurlijk blijven hangen in het negatieve, maar het lijkt mij zinvoller sportief zo snel mogelijk revanche te nemen voor deze off-day,'' poneerde Rossi nuchter en met gevoel voor realiteit.