• pr.

Dierendag... ook voor Stichting Zwerfkatten

IJMUIDEN Aanstaand weekend wordt Wereld Dierendag voorbereid bij Stichting Zwerfkatten havengebied IJmuiden. Maar liefst twee dagen lang doen vrijwilligers extra hun best om 'hun' zwervertjes woensdag 4 oktober in het zonnetje te kunnen zetten. De stichting, die geheel afhankelijk is van giften heeft weinig budget voor aanvullende zaken als kattensnacks en dure producten als wormenmiddeltjes. Om de populatie gezond te houden, en tevreden, zijn deze zaken regelmatig nodig. Daarom gaan de kattenverzorgers zaterdag 30 september en zondag 1 oktober op pad.

WELKOOP De stichting staat zaterdag bij tuincentrum Welkoop op de Hagelingerweg in Santpoort-Noord. ,,Ieder jaar rond Dierendag houden we daar een inzamelactie. We vragen klanten van dit tuincentrum om op de dierenafdeling iets voor onze organisatie aan te schaffen. Dat kan een blikje kattenvoer zijn van 0,50 cent maar ook een tube ontwormpasta van 20 euro. We kunnen alles gebruiken, van kattenbakkorrels tot voer", aldus Marya Dekker, coördinator van de stichting.

OPVANG De stichting, die niet alleen verwilderde populaties zwerfkatten castreert en bijvoert maar ook een opvang heeft voor gewonde en onplaatsbare (zwerf)katten, staat bij de ingang om de goederen in ontvangst te nemen op zaterdag 30 september tussen 12 en 16 uur. Daags daarna kunt u de dierenvrienden tegenkomen bij de Open Dag van Dierenambulance Kennemerland op de Kleine Houtweg in Beverwijk. Dan probeert de stichting spulletjes te verkopen om met de opbrengst de meest noodzakelijke kattenzaken te kunnen aanschaffen. ,,We hebben een kraam vol betaalbare spullen voor huisdieren en leuke kleine kadootjes voor hun baasjes. Maar bijvoorbeeld ook paardrijbroeken voor jonge ruitertjes." Daarnaast geeft Stichting Zwerfkatten op deze dag vooral voorlichting en adviezen op het gebied van kattengedrag. Bij Dierenambulance Kennemerland zijn naast de kattenstichting onder meer een varkensopvang, een frettenvereniging en een imker aanwezig evenals veel beestenspul. Doneren kan via NL85INGB0004761772 tnv St. Zwerfkatten IJmuiden ovv Dierendag. Of kijk op kattenbabbels.blogspot.com of op de Facebookpagina van de stichting.